Reklama

Chcete si pripraviť na Vianoce biele snehové pusinky? 5 najlepších rád, s ktorými budú super nadýchané

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ako pripraviť nadýchaný a zároveň tuhý sneh z bielkov? 5 rád, s ktorými to zvládne aj začiatočník.

Vyšľahať bielky a upiecť? Aj áno, aj nie, pozrieme sa, ako toto nadýchané cesto zvládnuť bez stresov.

1. Dobrú hmotu na snehové pusinky možno urobiť iba z v chladničke vychladených bielkov. Ani bielky, ktoré zostali z predchádzajúceho pečenia, by nemali byť staršie ako 2 až 3 hodiny.

2. Pomer bielkov a cukru je zvyčajne 1 : 2. Neradíme na ňom nič meniť, dokonca odporúčame bielky zvážiť, lebo vajcia nemajú rovnakú veľkosť ani hmotnosť. Ak je to možné, pred šľahaním vychladíme aj misu. Aj najmenšie stopy tuku v mise alebo žĺtkov v bielkoch znemožnia prípravu tuhého snehu. Preto bielky a žĺtky oddeľujeme veľmi opatrne.

3. Do teplej snehovej hmoty používame kryštálový cukor, do studenej radšej práškový, lebo cukor sa do ukončenia šľahania má roztopiť. Na tento účel je vhodný iba celkom hladký, preosiaty práškový cukor. Rozličné prídavky (ovocná kaša, mleté orechy, mletý kokos, káva, arómy a esencie) zmiešame v množstve presne podľa receptu a už do hotového, vyšľahaného tuhého snehu.

4. Do niektorých druhov snehových pusiniek v záujme zachovania tvaru pridávame aj trošku preosiatej hladkej múky s práškovým cukrom alebo škrobovú múčku. Potom už však hmotu ďalej nešľaháme, iba deravou vareškou alebo ručným šľahačom všetko veľmi opatrne zmiešame.

5. Snehovú hmotu striekame na plech bez vysokých špicov pretože by pri sušení rýchlo zhnedli. Pusinky sušíme v rúre vyhriatej na 100 až 150 ˚C podľa veľkosti 25 minút až 3 hodiny.