Najlepší domáci bar: 5 skvelých teplých nápojov na chladné večery, hriech nevyskúšať!
9. 10. 2015, 17:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:17)

Zdroj: Shutterstock
Tieto skvelé recepty na teplé nápoje vás pripravia na obdobie chladných večerov. Každý si nájde ten svoj. Z ich omamnej chuti sa vám zatočí hlava.
Varené víno (4 porcie)
Suroviny:
1 dl vody, 8 kociek cukru (120 g), kúsok škorice, 4 klinčeky, kôra z polovice citróna, 0,5 l bieleho alebo červeného vína.
Príprava:
Vodu, koreniny a citrónovú kôru dáme do hrnčeka a varíme 5 minút. Potom pridáme cukor, znova necháme zovrieť, prilejeme víno a zohrejeme až po bod varu. Precedíme do nahriatych pohárov a môžeme podávať s tenkým kolieskom citróna.
Jablkový punč (5 porcií)
Suroviny:
500 g jabĺk, 5 dl vody, 80 g cukru, 1 citrón, 1 lyžica medu, 1 dl rumu
Príprava:
Pokrájané jablká rozvaríme s vodou, cukrom, medom a citrónom, pretrieme cez sito, nalejeme do nahriatych pohárov a prilejeme rum.
Mliečny punč (1 porcia)
Suroviny:
2 kocky cukru, 1 pomaranč alebo citrón, 2 dl mlieka, 2 cl rumu alebo koňaku.
Príprava:
Nad mliekom trieme kocky cukru o dobre umytú kôru pomaranča alebo citróna, až kým nenasiaknu kôrou. Potom ich necháme aj s mliekom zovrieť. Precedíme do nahriateho pohára a prilejeme destilát.
Ovocný punč (5 porcií)
Suroviny:
Šťava z 500 g ovocia (maliny, jahody, ríbezle, višne, hrozno, jablká), 5 dl vody, 100 g cukru, pol citróna.
Príprava:
Z ovocia vytlačíme šťavu. Vodu s cukrom prevaríme, primiešame šťavu z ovocia, nalejeme do pohárov a ozdobíme kolieskom citróna.
Tento punč môžeme pripravovať aj v zime z mrazeného alebo zaváraného ovocia, len znížime dávku cukru. Pre dospelých môžeme primiešať aj po lyžičke rumu.
Zdroj: shutterstock.com
24. Punč!
Čajový punč (2 porcie)
Suroviny:
2 dl čaju, 5 cl citrónového sirupu, 2 cl vanilkového sirupu, 1 dl bieleho vína, pol pomaranča, 6 cl vodky.
Príprava:
Čaj so sirupmi a vínom necháme zovrieť po bod varu, odstavíme, primiešame šťavu z pomaranča, nalejeme do nahriatych pohárov a dolejeme vodkou.