Niet nad dobrú radu: Ostal vám z krehkého cesta kopec odrezkov? 5 tipov, ako ich šikovne využiť
6. 12. 2015, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:16)

Zdroj: Shutterstock
Určite sa vám stalo, že ste piekli koláč z krehkého cesta a ostal vám kopec odrezkov. Tu je zopár nápadov, ako ich bezo zvyšku využiť.
1. Na malé kiše zvyšky natlačíme do mafinového plechu a obložíme kúskami slaniny a zeleniny, zalejeme rozšľahaným vajcom a upečieme.
2. Zvyšky spracujeme späť do gule, rozvaľkáme, posypeme škoricovým cukrom a spracujeme do valčeka. Nakrájame na kúsky a upečieme.
3. Do zvyšného cesta stačí primiešať orechy alebo kúsky čokolády, vytvarovať z neho malé cookies a upiecť.
4. Cesto spojíme, rozvaľkáme a nakrájame na trojuholníčky. Posypeme nasekanou čokoládou, pokvapkáme rozpusteným maslom, zrolujeme do rožtekov a upečieme.
5. Cesto spracujeme s mletými pistáciami a upečieme z neho placku. Po vychladnutí podrvíme a máme posýpku na zmrzlinu.