Reklama

Rýchle pečenie: Zvýšili sa vám bielky? 5 tipov na tie najlepšie vianočné cukrovinky

Upečte si to najlepšie vianočné pečivo z bielkov.

Zdroj: abl

Reklama

Snehové dobroty sa len tak rozplývajú na jazyku. Ich príprava je rýchla a navyše chutia takmer každému. Vyskúšajte týchto 5 receptov na vianočné cukrovinky.

Tiež sa vám stále po tom všetkom pečení v chladničke hromadia bielky? Upečte z nich ďalšiu dávku lahodných vianočných cukroviniek.

1. Jahodoví indiánkovia

Jahodoví indiánkovia

Zdroj: abl

Jahodoví indiánkovia

Budete potrebovať:

6 bielkov, 200g krupicového cukru, 1 jahodový Vitacit, 1 balíček piškót, čokoláda na varenie

Postup:

Bielky s cukrom a Vitacitom šľahajte elektrickým šľahačom vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Dávajte ale pozor, aby teplota vodného kúpeľa nebola príliš vysoká a bielky sa vám neuvarili. Vzniknutú hmotu naplňte do cukrárskeho vrecka a striekajte na piškóty. Indiánky nechajte hodinu odležať a potom namáčajte v rozohriatej čokoláde. Nechajte stuhnúť.

2. Orieškové makrónky

Zdroj: abl

Orieškové makrónky

Budete potrebovať:

400 g lieskových orieškov, 4 bielky, štipka soli, 180 g cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice

Postup:

Z orieškov odvážte 220 g a najemno ich pomeľte. Zľahka rozšľahajte bielky so soľou a potom z nich vyšľahajte pevný sneh. Pritom postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor a šľahajte, až sa cukor úplne rozpustí. Sneh sa musí lesknúť a držať špičky. Primiešajte mleté oriešky a škoricu. Snehovou hmotou naplňte cukrárske vrecko. Rúru predhrejte na 150 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie a striekajte naň kopčeky s priemerom 2 až 3 cm. Na každý pritlačte celý oriešok. Pečte asi 20 minút dozlatista. Opatrne zložte z plechu a dajte vychladnúť na kuchynskú mriežku.

3. Kokosové kocky

Zdroj: abl

Kokosové kocky

Budete potrebovať:

7 bielkov, 160 g krupicového cukru, 160 g polohrubej múky, 80 g masla, čokoládová poleva, kokos na obalenie

Postup:

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a k nemu potom postupne pridávajte cukor, múku a rozpustené maslo. Získať by ste mali skôr tuhšie cesto. Na plech alebo menší pekáčik dajte papier na pečenie a zhruba na polovicu plechu naneste špachtľou cesto. Pečte pri 180 ° C 20 minút. Po vychladnutí nakrájajte na kocky o veľkosti 2 × 2 cm. Tie potom obaľte v čokoládovej poleve a následne aj v kokose.

Náš tip: Kokos môžete zafarbiť potravinárskymi farbami. Kocky potom budú veselšie.

4. Parížske rožky z bielkov

Zdroj: abl

Parížske rožky z bielkov

Budete potrebovať:

5 bielkov, 300 g krupicového cukru, 250 g strúhaných orechov, 2 lyžice strúhanky

na krém:

3 celé vajcia, 150 g cukru kryštál, 6 lyžíc kakaa, 1 maslo

Postup:

Bielky s cukrom vyšľahajte v pare, pridajte orechy a strúhanku. Jemne premiešajte a striekajte tvary na plech. Predhrejte rúru na 150 ° C a dajte na chvíľu piecť, potom rúru vypnite a nechajte dosušiť. Krém pripravíte tak, že vajcia, cukor a kakao vyšľaháte v pare do zhustnutia, potom necháte vychladnúť a do studeného krému vmiešate celú kocku masla. Krém natrite na upečené rožteky. Nechajte stuhnúť a namáčajte v čokoláde.

5. Kávové pusinky

Zdroj: abl

Kávové pusinky

Budete potrebovať:

3 bielky, 150 g práškového cukru, 3 lyžičky prekvapkávanej kávy z arabiky, 2 lyžičky škrobovej múčky

na polevu:

100 g horkej čokolády, 40 ml smotany, škorica

Postup:

Z bielkov ušľahajte sneh nad parou, postupne pridávajte cukor, kým nie je sneh úplne tuhý. Rúru predhrejte na 120 ° C. Espresso zmiešajte so škrobovou múčkou a opatrne vmiešajte do bielkovej hmoty. Zmesou naplňte cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie striekajte malé kolieska s priemerom 3 cm. Na kolieska nastriekajte do prstenca okraje a sušte v otvorenej rúre pri teplote 90 ° C po dobu 45 minút. Pusinky vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke. Na polevu nasekajte nahrubo horkú čokoládu a spolu so smotanou ju rozpusťte vo vodnom kúpeli. Dochuťte škoricou a nechajte čiastočne vychladnúť. Následne ponorte dolnú polovicu pusiniek do čokoládovej polevy, preložte na čistý plech a nechajte zaschnúť.