5 zlepšovákov na hit víkendového obeda: Po týchto fašírkach sa bude zalizovať celá rodina
24. 1. 2016, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:11)

Zdroj: Shutterstock
Aj vy máte občas dilemu, čo opäť prichystať na nedeľný obed? Aj obyčajné fašírky sa dajú oživiť a my vám prinášame 5 trikov, ako to dokážete.
● Ak nechcete použiť na spojenie mäsovej zmesi vajce, nahraďte ho 2 PL nízkotučného tvarohu alebo 1 nastrúhaným surovým zemiakom.
● Zunovalo sa vám zahusťovanie starším pečivom alebo strúhankou? Tak použite kukuričné lupienky alebo aj zemiakové čipsy, ktoré boli príliš dlho v otvorenom vrecku a navlhli. Navyše môžete prisypať ešte konzervovanú kukuricu.
● Maté chuť na fašírky so stredomorskou príchuťou? Tak nezabudnite pridať do zmesi nastrúhanú citrónovú kôru, prípadne nasekané olivy a sušené paradajky.
● Ešte chutnejšie fašírky si môžete pripraviť s dochrumkava opečenou cibuľkou a slaninkou. Takéto kúsky sú ideálne aj do čerstvej žemle s trochou zeleniny a hneď máte na stole domáci hamburger.
● Chcete diétnejšiu verziu? Tak zabudnite na vyprážanie a pripravené fašírky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich pri 220 °C asi 15 minút.
Zdroj: Dušan Křístek
Hydinová fašírka