● Ak nechcete použiť na spojenie mäsovej zmesi vajce, nahraďte ho 2 PL nízkotučného tvarohu alebo 1 nastrúhaným surovým zemiakom.

● Zunovalo sa vám zahusťovanie starším pečivom alebo strúhankou? Tak použite kukuričné lupienky alebo aj zemiakové čipsy, ktoré boli príliš dlho v otvorenom vrecku a navlhli. Navyše môžete prisypať ešte konzervovanú kukuricu.

● Maté chuť na fašírky so stredomorskou príchuťou? Tak nezabudnite pridať do zmesi nastrúhanú citrónovú kôru, prípadne nasekané olivy a sušené paradajky.

● Ešte chutnejšie fašírky si môžete pripraviť s dochrumkava opečenou cibuľkou a slaninkou. Takéto kúsky sú ideálne aj do čerstvej žemle s trochou zeleniny a hneď máte na stole domáci hamburger.

● Chcete diétnejšiu verziu? Tak zabudnite na vyprážanie a pripravené fašírky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich pri 220 °C asi 15 minút.

Hydinová fašírka
Hydinová fašírka
Zdroj: Dušan Křístek