Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Minulo sa vám mlieko, maslo či strúhanka? 6 super trikov, ako ich nahradiť pri varení a pečení

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock.com

Reklama

Chystáte sa variť  či piecť, a zrazu ste zistili, že vám chýba niekotrá zo základných ingrediencií? 6 super tipov, s ktorými sa rýchlo vynájdete!

1. Mlieko je všetko

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Určite doma nájdete balenie trvanlivej sladkej smotany. Zrieďte ju jednoducho s vodou v adekvátnom pomere a mlieko máte na stole.

2. Olej namiesto masla

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Keď vám chýba maslo, môžete ho nahradiť aj stolovým olejom. Namiesto 100 g masla v recepte použite 80 g oleja. Táto metóda funguje najlepšie vtedy, ak potrebujete maslo na doplnenie.

3. Máte málo strúhanky na obaľovanie

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Zvýšilo vám len na dva rezne a vy potrebujete obaliť štyri? Žiaden problém! Pridajte do strúhanky postrúhané orechy alebo mandle. V tomto prípade dobre poslúži aj čerstvý chlieb, ktorý opečte a rozmixujte.

4. Minul sa mi citrón

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Do omáčok a zálievok môžete pokojne namiesto citrónovej šťavy pridať jemný vínny ocot. Na varenie použite suché biele víno a cukrová poleva sa podarí s trochou alkoholu alebo ovocným sirupom či šťavou.

5. Dóza s cukrom je prázdna

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Výbornou alternatívou cukru na rôzne príležitosti je med a agávový sirup. V obidvoch prípadoch platí – namiesto 100 g cukru dajte 80 g medu alebo sirupu.

6. Už nemám hrozienka

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Pokojne použite iné sušené ovocie ako marhule, jabĺčka, slivky. Pokrájajte ich na malé kúsky a pridajte do koláča, kaše či iného jedla. Výborne chutia aj sušené brusnice.

Vyberáme pre vás niečo PLUS