Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

7 trikov, ako pripraviť fantastickú lokšu: Zvládnu ju aj začiatočníci, ale 1 častá chyba všetko pokazí

Kapustové lokše

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

S týmito jednoduchými trikmi pripravíte tie najlepšie lokše. Mňam!

Čitateľka Valika sa pýta, ako pripraviť chutné lokše. Nielen pre ňu máme zopár užitočných rád.

1. Zemiaky uvaríme v šupke.

2. Vychladnuté ošúpeme, pretlačíme, osolíme a pridáme hladkú múku.

3. Vypracujeme jemné, vláčne cesto.

Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť

Zdroj: Shutterstock

Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť

4. Na pomúčenej doske vytvarujeme hrubší valec s priemerom asi 5 cm, ktorý rozdelíme na rovnaké časti (asi 2 cm pláty) a tie vyvaľkáme na 0,3 hrubé placky veľkosti taniera.

5. Nasucho opečieme na rozpálenej platni alebo teflónovej panvici z oboch strán.

Zdroj: Shutterstock

Lokše je dobré najprv popichať v strede vidličkou, aby sa pri pečení nezdvíhali.

6. Horúce namastíme, najlepšie husacou masťou, a ukladáme na seba. Potom ich prikryjeme, aby sa lokše sparili a boli vláčne.

Pozor na častú chybu:

7. Neprisýpajte zbytočne veľa múky, čím viac múky dáte, tým budú lokše tvrdšie.

Zdroj: Shutterstock

Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť

Vyberáme pre vás niečo PLUS