7 trikov, ako pripraviť fantastickú lokšu: Zvládnu ju aj začiatočníci, ale 1 častá chyba všetko pokazí
11. 11. 2018, 12:00

Zdroj: Dušan Křístek
S týmito jednoduchými trikmi pripravíte tie najlepšie lokše. Mňam!
Čitateľka Valika sa pýta, ako pripraviť chutné lokše. Nielen pre ňu máme zopár užitočných rád.
1. Zemiaky uvaríme v šupke.
2. Vychladnuté ošúpeme, pretlačíme, osolíme a pridáme hladkú múku.
3. Vypracujeme jemné, vláčne cesto.

Zdroj: Shutterstock
Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť
4. Na pomúčenej doske vytvarujeme hrubší valec s priemerom asi 5 cm, ktorý rozdelíme na rovnaké časti (asi 2 cm pláty) a tie vyvaľkáme na 0,3 hrubé placky veľkosti taniera.
5. Nasucho opečieme na rozpálenej platni alebo teflónovej panvici z oboch strán.
Zdroj: Shutterstock
Lokše je dobré najprv popichať v strede vidličkou, aby sa pri pečení nezdvíhali.
6. Horúce namastíme, najlepšie husacou masťou, a ukladáme na seba. Potom ich prikryjeme, aby sa lokše sparili a boli vláčne.
Pozor na častú chybu:
7. Neprisýpajte zbytočne veľa múky, čím viac múky dáte, tým budú lokše tvrdšie.
Zdroj: Shutterstock
Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť