Mňam! 7 trikov, ako pripraviť fantastické lokše: Zvládnu to aj začiatočníci, ale pozor na 1 častú chybu
23. 11. 2016, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:56)

Zdroj: Shutterstock
Čitateľka Valika z Novej Bane sa pýta, ako pripraviť chutné lokše. Nielen pre ňu máme zopár užitočných rád.
Radí redaktorka Petra Mitringová:
1. Zemiaky uvaríme v šupke.
2. Vychladnuté ošúpeme, pretlačíme, osolíme a pridáme hladkú múku.

Zdroj: Shutterstock
Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť
3. Vypracujeme jemné, vláčne cesto.
Zdroj: Shutterstock
Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť
4. Na pomúčenej doske vytvarujeme hrubší valec s priemerom asi 5 cm, ktorý rozdelíme na rovnaké časti (asi 2 cm pláty) a tie vyvaľkáme na 0,3 hrubé placky veľkosti taniera.
Zdroj: Shutterstock
Lokša, to je pochúťka, ktorá sa dá pripraviť
5. Nasucho opečieme na rozpálenej platni alebo teflónovej panvici z oboch strán.
6. Horúce namastíme, najlepšie husacou masťou, a ukladáme na seba. Potom ich prikryjeme, aby sa lokše sparili a boli vláčne.
Pozor na častú chybu:
7. Neprisýpajte zbytočne veľa múky, čím viac múky dáte, tým budú lokše tvrdšie.
Zdroj: Recepty zo života
Plnené lokše