Reklama

Milujete vyprážaný syr, ale vždy sa vám roztečie? Toto sú finty, ktoré sú overené! Výsledok je dokonalý

Vyprážaný syr

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čo robíte, aby sa vám syr na panvici neroztiekol? Opýtali sme sa našich čitateliek a dostali sme tieto rady.

Kupujte tučnejšie syry

Pani Margitka radí, že treba vyberať kvalitný syr, najlepšie taký, ktorý má aspoň 45% tuku. Odborníci radia, že stačí aj 30 %, ale najlepšie je vyskúšať si, ktorý vyhovuje vám.

Dajte ho do mrazničky

Pred obaľovaním a vyprážaním je dobré dať syr na chvíľu do mrazničky. Pani Iveta takto dáva pareničky, ktoré rada vypráža, ale aj ostatným syrom to prospeje. 10 minút by malo stačiť.

Pani Paula pridáva, že ona syr obalí, a tak hodí do mrazáku aj na dlhšie a potom môže vyprážať a syr sa nikdy neroztečie.

Obaľovať viackrát

Pani Mária zase radí, že bez viacpočetného obaľovania sa nezaobídete. Minimálne dvakrát v tomto poradí: múka, vajíčko, strúhanka, vajíčko, strúhanka, ale to zistíte podľa potreby, ako chytá vajíčko i strúhanka. Niekedy je treba postup zopakovať viackrát, aby bol syr celý pokrytý.

Do rozpáleného oleja

Alene sa osvedčilo vyprážať vo väčšom množstve oleja a samozrejme na dobre rozohriatom. Až keď je rozohriaty, tak syr vypráža prudko asi 1 minútu z každej strany.

Do rúry

Zdravšiu verziu bez oleja napísala čitateľka Simona: 2x obaliť a dať na papier na pečenie a na plech do rúry. Simonka totiž nevypráža na oleji, ale všetko robí v rúre a syr sa jej nikdy neroztiekol.