6 chýb, ktoré robíme pri príprave praženice. Robíte niektorú z nich aj vy?

Raňajky v sobotu ráno si bez nej hádam ani nevieme predstaviť. Miešané vajíčka sú rýchle, chutné a každý si ich môže dochutiť tým, čo má rád. Častokrát však výsledok nie je až taký dokonalý. Kde robíme chybu?

1. Vajcia nedostatočne vymiešame

Vajcia by sa mali vždy tak dlho miešať, až kým bielko nesplynie so žĺtkom.

2. Rozmiešané vajcia pridlho stáli

Panvicu by ste mali mať už rozpálenú, zatiaľ čo vajcia miešate. Aby ste ich rovno moli naliať na panvicu. Pokiaľ vajcová zmes pridlho stojí, stratí svoju našľahanosť.

3. Solíme a koreníme priskoro

Naše obľúbené ochucovadlá by mali prísť na rad úplne na koniec. Ak ich pridáte priskoro, môže praženica zvlhnúť, púšťa vodu a stratí svoju vzdušnosť.

Čo robiť, aby bola praženica dokonalá?
Zdroj: Shutterstock

4. Panvica je priveľká

Niekedy použijeme nesprávnu veľkosť panvice na množstvo vajec a vtedy sa praženica stáva suchou.

5. Panvica je priveľmi rozpálená

V takom prípade sa vajcová zmes prirýchlo prepáli a vyschne. Ideálne je použiť stredne silnú teplotu a nechať vajcia pomalšie tuhnúť.

6. Miešame krížom krážom

Praženica by sa mala miešať vždy zo strán do stredu, len tak sa prehreje rovnomerne.