Karfiolový krém s bylinkovými krutónmi
5 porcií
2 cibule ● 1/2 ČL mletej rasce● 1 bobkový list ● 2 strúčiky cesnaku ● 1 karfiol ● 1 stredne veľký zemiak ● vývar (voda)● strúhanka ● čerstvé bylinky● hladká múka ● 1 až 2 vajcia● 250 g bryndze ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej ● maslo
Nakrájanú cibuľu opečieme na masle alebo oleji, pridáme mletú rascu, bobkový list, prelisovaný cesnak, kúsky karfiolu (časť odložíme na vysmážanie), nakrájaný zemiak, soľ a mleté korenie. Chvíľu všetko smažíme a zalejeme vývarom alebo vodou. Uvaríme domäkka. Zatiaľ krátko predvaríme odložené drobné kúsky karfiolu vo vriacej osolenej vode. Strúhanku premiešame s čerstvými bylinkami v kuchynskom robote s nožmi. Karfiol scedíme, osušíme a obalíme v osolenej múke, rozmiešaných vajciach a bylinkovej strúhanke. Polievku uvarenú dokrémova pomixujeme. Pred podávaním do nej vmiešame bryndzu. Obalený karfiol vysmažíme v horúcom oleji a prebytočný olej odstránime papierovými obrúskami. Krém podávame s bryndzou, vysmážaným karfiolom a čerstvými bylinkami.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 30 minút