Aj vy zbožňujete kokosové ježe? S týmto jednoduchým receptom to hravo zvládnete! Och, tá chuť
10. 1. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:02)

Zdroj: archív Dobré jedlo
Máte radi kokosové ježe? Vyskúšajte náš recept a rovno si ho pridajte medzi svoje obľúbené!

30 kúskov
SUROVINY
250 g práškového cukru ● 1 vajce● 30 g masla ● 300 až 400 ml mlieka● 2 PL medu ● 400 g polohrubej múky● 1 balíček prášku do pečiva
NA POLEVU: 200 g práškového cukru● 50 g kakaa holandského typu● 6 až 7 PL mlieka ● 50 g masla● 200 g strúhaného kokosu na obaľovanie
POSTUP
Vo veľkej mise vymiešame všetky suroviny na cesto. Prelejeme ho do vymasteného plechu
vysypaného múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút, kým koláč nezíska peknú zlatú farbu. Necháme ho dobre vychladnúť. Zatiaľ pripravíme kakaovú polevu. V menšom kastróle na miernom ohni vymiešame všetky ingrediencie dohladka a necháme mierne vychladnúť. Vychladnutý koláč priamo v plechu rozkrájame na rovnaké obdĺžniky. Namáčame ich do kakaovej polevy a hneď obaľujeme v kokose. Ježe v chladničke vydržia aj dva týždne.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 20 minút