Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj vyprážaný syr sa dá pokaziť! S týmto trikom sa ale nikdy neroztečie a bude chutiť lepšie ako v reštaurácii

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Prečo vyprážaný syr pripravený doma nechutí tak dobre, ako v reštaurácii? Môže za to tento trik, vyskúšajte!

Takýmto spôsobom si môžete zo syra pripraviť aj domáci polotovar. Vyprážanú pochúťku si tak môžete pripraviť kedykoľvek.

ilustračná fotografia

Zdroj: Shutterstock

ilustračná fotografia

Vyprážaný syr je tak trochu národné jedlo. Niekedy sa však stane, že na panvici vytečie a vám ostane len prázdny obal zo strúhanky a oči pre plač.

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Existuje veľa fígľov ako nedovoliť syru roztiecť sa, no tento je neprekonateľný a nepriestrelný. Navyše, ukrýva v sebe ešte jednu extra výhodu.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Kúpte tvrdý syr s vyšším obsahom tuku, ktorý sa na vyprážanie hodí viac ako nízkotučné syry. Syr klasicky naporcujte a obaľte v múke, vajíčkach a strúhanke. Potom ho dajte aspoň na hodinu do mrazničky.

Pri vyprážaní sa syr nebude rozpúšťať, ale bude držať tvar. Ťahať sa začne až tam, kde má- na tanieri. Navyše, mrazené obalené syry môžete skladovať v mrazničke. Ak teda dostanete chuť na vyprážaný syr, nie je nič jednoduchšie, ako siahnuť do mrazničky a rovno ho hodiť do fritézy.

Zdroj: Shutterstock

Vyprážaný syr

Vyberáme pre vás niečo PLUS