Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ak chcete mať chrumkavé kurča, TÝMTO ho pri pečení potrite: Také chutné mäsko ste dávno nejedli

Božské tvarohové koláče

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť máme pre vás najlepšie rady do domácnosti.

SOS z kuchyne

Čo s čerstvými bylinkami?
Maťka z Trnavy

Zdroj: shutterstock

SOS z kuchyne

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Môžete ich vysušiť alebo zmraziť. Musíte však dať pozor, o aký druh bylinky ide. Pri väčšine byliniek je zamrazenie lepšie. Zachová sa tak väčšie množstvo éterických olejov aj výživné latky sa lepšie zakonzervujú. Výnimku tvorí oregano, majorán a tymian, ktoré sa sušením stávajú aromatickejšími, ako keď sú čerstvé.

Vyskúšajte šikovný trik!

Ak chcete mať chrumkavé kurča, pri pečení ho potrite čiernym pivom. Koža sa pripečie nachrumkavo a mäsko tak dostane úžasnú karamelovú príchuť.

Zdroj: shutterstock

Vyskúšajte šikovný trik

Krásne nadýchaná bábovka

Lyžicu polohrubej alebo hladkej múky v ceste nahraďte škrobovou múčkou a cesto bude po upečení ešte jemnejšie a lahodnejšie.

Zdroj: shutterstock

Krásne nadýchaná bábovka

Božské tvarohové koláče

Pred tým, ako natriete tvarohovú plnku na koláč, poprášte ho múkou. Cesto tak z tvarohu nenavlhne. Môžete použiť aj strúhanku alebo práškový cukor. Určite nerobte plnku príliš tekutú, a ak sa vám taká podarila, zahustite ju vajcom, škrobovou múčkou alebo trochou pudingového prášku. Zabránite, aby vytiekla.

Zdroj: shutterstock

Božské tvarohové koláče

Padlo nám do oka

Rýchlovarná kanvica
Tento pomocník je dnes neoddeliteľnou súčasťou hádam každej domácnosti. Bez vody prevarenej za pár sekúnd si už fungovanie v kuchyni ani nevieme predstaviť. Ak sa vám vaša kanvica práve pokazila, máme pre vás zopár inšpirácií.

Zdroj: archív firmy

Žiarivá, Klarstein, 44,90 €

Zdroj: archív firmy

Sofistikovaná, Concept, 36,90 €

Zdroj: archív firmy

Maľovaná keramika, Rohnson, 38,90 €

Pre knihomoľky

Zdeněk Pohlreich: Super jednoduše
Keď ešte neviete poriadne variť alebo na varenie nemáte veľa času, siahnite po knihe od známeho českého šéfkuchára. Napísal pre vás skvelého pomocníka plného receptov, pri ktorých nebudete potrebovať ani množstvo ingrediencií, ktoré ťažko zohnať, ani kopu tanierov a hrncov. A výsledok bude úžasný.
Sevruga, 19,94 €

Zdroj: archív firmy

Zdeněk Pohlreich: SUPER JEDNODUŠE

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kurča pečené naplocho

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.