Ak dodržíte túto jednu jedinú vec, vaše kysnuté cesto bude VŽDY ako obláčik.... MŇAM!
23. 1. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Pri príprave citlivého kysnutého cesta môžete niekedy naraziť na problém s kysnutím. Ak však spravíte TOTO, cesto sa vám zaručene podarí...
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Dobré jedlo
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Základom pre dobré kysnuté cesto je miesenie. Isto si dobre pamätáte, že aj naše babičky dokázali pri jeho miesení prestáť aj niekoľko desiatok minút, až kým nebolo dokonale elastické. Jedna vec je ale ešte dôležitejšia.
Zdroj: shutterstock
Kysnuté cesto treba dôkladne premiesiť.
Pýtali ste sa prečo musí kvások aj kysnuté cesto kysnúť v teplom prostredí. Odpoveď je jednoduchá. Aktívne kultúry v droždí potrebujú optimálne teplotu okolo 37 °C, aby dokázali pracovať? Ak bude prinízka, koláč nevykysne, a ak príliš vysoká, tak zasa prekysne a spľasne. A to určite nechcete...
Zdroj: SHUTTERSTOCK
kysnuté cesto potrebuje teplo