Šťavnatý losos

Pri dlhom pečení sa stane, že táto chutná ryba stratí svoju šťavnatosť a skvelú chuť. Nevydareného lososa napravíte tak, že ho pokvapkáte olivovým alebo orechovým olejom. Skvelú chuť dodá aj rozpustené maslo. Svoje spraví aj chutná zálievka alebo dresing, samozrejme, to závisí aj od prílohy.

Šťavnatý losos
Zdroj: shutterstock

Vedeli ste, že...

… aktívne kultúry v droždí potrebujú optimálne  teplotu okolo 37 °C, aby dokázali pracovať? Ak bude teplota prinízka, koláč nevykysne, a ak privysoká, tak zasa prekysne a spľasne.

Vedeli ste, že...
Zdroj: shutterstock

Vyskúšajte!

Strúhankové cestíčko na obaľovanom mäse alebo zelenine bude lepšie držať, keď do vajec zamiešate zopár kvapiek oleja.

Vyskúšajte!
Zdroj: shutterstock

Slovník modernej gazdinky

Agar-agar

Prášok získaný z rias je vlastne rastlinnou alternatívou živočíšnej želatíny. Jeho špecifikom je, že ho pred použitím treba krátko povariť s trochou vody. Následne má ten istý účinok ako tradičná želatína.

SOS z kuchyne

Ako zistím, či je pečené kurča prepečené?

Vierka z Trenčína

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Chrumkavé kura pečené v celku má každý rád. Ako však vystihnúť ten správny čas, aby bolo dopečené, ale nie vysušené? Vezmite drevenú špajdľu a zapichnite ju do najhrubšieho miesta kuraťa. Ak z otvoru vyteká priezračná tekutina, kura je prepečené. Ak však vyteká krvavá šťava, treba kura ešte dopiecť. Tento trik môžete použiť pri každom druhu hydiny.