Reklama

Ak lososa pečiete príliš dlho, stratí šťavnatosť: Ako to napraviť? Pomôže jednoduchý trik, mňam

Vedeli ste, že...

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť máme pre vás najlepšie rady do domácnosti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takú mňamku ste ešte nejedli: Pečený losos omámi všetky vaše chuťové poháriky, hriech nevyskúšať

    Šťavnatý losos

    Pri dlhom pečení sa stane, že táto chutná ryba stratí svoju šťavnatosť a skvelú chuť. Nevydareného lososa napravíte tak, že ho pokvapkáte olivovým alebo orechovým olejom. Skvelú chuť dodá aj rozpustené maslo. Svoje spraví aj chutná zálievka alebo dresing, samozrejme, to závisí aj od prílohy.

    Zdroj: shutterstock

    Šťavnatý losos

    Vedeli ste, že...

    … aktívne kultúry v droždí potrebujú optimálne  teplotu okolo 37 °C, aby dokázali pracovať? Ak bude teplota prinízka, koláč nevykysne, a ak privysoká, tak zasa prekysne a spľasne.

    Zdroj: shutterstock

    Vedeli ste, že...

    Vyskúšajte!

    Strúhankové cestíčko na obaľovanom mäse alebo zelenine bude lepšie držať, keď do vajec zamiešate zopár kvapiek oleja.

    Zdroj: shutterstock

    Vyskúšajte!

    Slovník modernej gazdinky

    Agar-agar

    Prášok získaný z rias je vlastne rastlinnou alternatívou živočíšnej želatíny. Jeho špecifikom je, že ho pred použitím treba krátko povariť s trochou vody. Následne má ten istý účinok ako tradičná želatína.

    SOS z kuchyne

    Ako zistím, či je pečené kurča prepečené?

    Vierka z Trenčína

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Chrumkavé kura pečené v celku má každý rád. Ako však vystihnúť ten správny čas, aby bolo dopečené, ale nie vysušené? Vezmite drevenú špajdľu a zapichnite ju do najhrubšieho miesta kuraťa. Ak z otvoru vyteká priezračná tekutina, kura je prepečené. Ak však vyteká krvavá šťava, treba kura ešte dopiecť. Tento trik môžete použiť pri každom druhu hydiny.

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.