Ak lososa pečiete príliš dlho, stratí šťavnatosť: Ako to napraviť? Pomôže jednoduchý trik, mňam
5. 3. 2021, 11:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 23:35)

Zdroj: shutterstock
Opäť máme pre vás najlepšie rady do domácnosti.

Šťavnatý losos
Pri dlhom pečení sa stane, že táto chutná ryba stratí svoju šťavnatosť a skvelú chuť. Nevydareného lososa napravíte tak, že ho pokvapkáte olivovým alebo orechovým olejom. Skvelú chuť dodá aj rozpustené maslo. Svoje spraví aj chutná zálievka alebo dresing, samozrejme, to závisí aj od prílohy.
Zdroj: shutterstock
Šťavnatý losos
Vedeli ste, že...
… aktívne kultúry v droždí potrebujú optimálne teplotu okolo 37 °C, aby dokázali pracovať? Ak bude teplota prinízka, koláč nevykysne, a ak privysoká, tak zasa prekysne a spľasne.
Zdroj: shutterstock
Vedeli ste, že...
Vyskúšajte!
Strúhankové cestíčko na obaľovanom mäse alebo zelenine bude lepšie držať, keď do vajec zamiešate zopár kvapiek oleja.
Zdroj: shutterstock
Vyskúšajte!
Slovník modernej gazdinky
Agar-agar
Prášok získaný z rias je vlastne rastlinnou alternatívou živočíšnej želatíny. Jeho špecifikom je, že ho pred použitím treba krátko povariť s trochou vody. Následne má ten istý účinok ako tradičná želatína.
SOS z kuchyne
Ako zistím, či je pečené kurča prepečené?
Vierka z Trenčína
Radí redaktorka Petra Mitringová
Chrumkavé kura pečené v celku má každý rád. Ako však vystihnúť ten správny čas, aby bolo dopečené, ale nie vysušené? Vezmite drevenú špajdľu a zapichnite ju do najhrubšieho miesta kuraťa. Ak z otvoru vyteká priezračná tekutina, kura je prepečené. Ak však vyteká krvavá šťava, treba kura ešte dopiecť. Tento trik môžete použiť pri každom druhu hydiny.