Ako si hravo poradiť s lúpaním vlašských orechov? Pomôže jednoduchý trik
26. 8. 2014, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:21)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Vlašské orechy je najvhodnejšie lúpať hneď po zbere, kedy nie je škrupina ešte príliš vysušená a tvrdá.
Ak sa však chystáte lúpať orechy, ktoré sú staršie a presušené, pomôže jednoduchý trik. Orechy nasypte do väčšej misy, zalejte vriacou vodou, zakryte a nechajte 15 minút odstáť. Potom vodu zlejte a orechy vylúskajte.
Spoj na škrupine tak zmäkne, že to rozlusknete aj príborovým nožom. Prípadné navlhnuté jadrá usušte rozprestreté na plechu v mierne vyhriatej rúre.

Zdroj: Archív
Archív