Bešamelová omáčka je dokonalý partner k rôznym dobrotám: Pripravte ju vždy trochu inak!
19. 8. 2014, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:22)

Zdroj: Shutterstock
Jednoduchými obmenami základnej bešamelovej omáčky (z masla, múky a mlieka) sa dá docieliť dokonalý partner ku všakovakým dobrotám.
K bielemu mäsu – hydinové mäso dostane šmrnc, keď k nemu pripravíme bešamelovú omáčku s mletým čiernym či celým zeleným korením. Alebo omáčku stačí zjemniť niekoľkými lyžicami vyšľahanej šľahačky. Bude fantasticky nadýchaná.
K zelenine – bešamel zjemnený smotanou na varenie sa hodí takmer ku každej zelenine. Čerstvosť zeleniny však podčiarkneme, keď do základnej omáčky primiešame niekoľko lyžíc kyslej smotany a nasekané bylinky. Správne grády získame trochou syra s modrou plesňou.
K rybe – ryby majú rady morskú soľ, ktorou základnú omáčku môžeme dochutiť. Pridaním niekoľkých kvapiek citrónovej alebo limetovej šťavy a 2-3 ČL horčice získa omáčka tú správnu chuť. Jedna či dve nasekané vetvičky kôpru je stávka na istotu.