Reklama

Ako na lahodnú varenú kukuricu? Určite ju nepripravujte v TAKEJTO vode! Plus použite malý trik

Kukurica

Zdroj: archív NMH

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Strašidelné menu: Vyprážané KUKURIČNÉ rebierka vám zachutia

    Urýchlite si prácu

    Cesto bude jemnejšie aj rýchlejšie vykysne, ak droždie rozmiešate s troškou vlažného jogurtu. Vyskúšajte!

    Soľte až neskôr

    Polievkový vývar z kostí soľte až po hodinovom vare, aby sa z kostí mohli dôkladne vylúhovať minerálne látky.

    Šikovný trik

    Na vašom obľúbenom syre sa nezačnú množiť plesne, ak ho zabalíte do obrúska namočeného v slanej vode a tak vložíte do chladničky.

    Ako variť kukuricu

    Určite ju nevarte v slanej vode, pretože potom jej zrnká stvrdnú. Ani ju nevarte pridlho, stačí asi 10 minúť. Trocha citrónovej šťavy, ktorú prilejete do vody na varenie, uchová jej peknú žltú farbu.

    SOS z kuchyne

    Dá sa zabrániť tomu, aby sa ryža rozvarila?

    Lenka z Liptovského Mikuláša

    Radí redaktorka Petra Mitringová

    Skúste do vriacej vody pridať niekoľko lyžičiek studeného mlieka alebo lyžičku citrónovej šťavy na liter vody.

    Pozrite si aj moju reláciu S Peťou v kuchyni na Časprezeny.sk

    Padlo nám do oka

    Domáce sú naj!

    Určite s nami budete súhlasiť, že doma pripravené nanuky z ovocia, ktoré vám narástlo na záhradke, sú tie najlepšie. Nielenže bezkonkurenčne chutia, ale aj ich príprava je viac než jednoduchá. Ak na ich prípravu zvolíte takéto pekné formičky, isto rozžiaria nielen detské očká.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Oplatia sa, 6 formičiek, Ikea, 1,99 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Tradičné, 6 formičiek + 100 drievok, Bellarose, 12,51 €

    Pre knihomoľky

    Susann Kreihe: Pečeme bez cukru

    Ak rady skúšate nové veci a zaujímate sa o zdravšie alternatívy v stravovaní, táto kniha je práve pre vás. Nájdete v nej množstvo receptov na tradičné koláče ako napríklad s mrveničkou či roládu, a to úplne bez cukru. Pretože aj keď sa rozhodnete vzdať bieleho cukru alebo aspoň obmedziť jeho príjem, neznamená to, že musíte úplne zanevrieť na sladkú chuť. Táto kniha vás o tom presvedčí.

    Esence, 16,87 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    SUSANN KREIHE: PEČEME BEZ CUKRU

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.