Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako obaliť karfiol a nezblázniť sa? Aj malé kúsky budú hotové raz-dva, ak použijete tento overený trik

Gobi Manchurian - Indo chinese appetizer using cauliflower

Zdroj: iStockphoto

Reklama

Obaľovanie šampiňónov, karfiolu alebo kuracích nugetiek býva hotová nočná mora. Máme však pre vás fintu, s ktorou to zvládnu aj vaše deti za pár sekúnd.

Obaľované a vyprážané šampiňóny sú skvelou pochúťkou. Aj karfiol chutí lepšie, keď je nakrájaný na malé ružičky a takto vyprážaný. Obaliť malé kúsočky však nie je také jednoduché a ľahko sa pri tom dá prísť o nervy. My vám však ukážeme hneď dva skvelé spôsoby, ako to zvládnuť doslova za pár minút!

Spicy Breaded Buffalo Chicken Cauliflower

Zdroj: iStockphoto

Spicy Breaded Buffalo Chicken Cauliflower

Pripravte si uzatvárateľnú nádobu. Ideálne plastovú krabicu s vekom, ktoré dobre sedí. Ešte lepšie je však siahnuť po vreckách, ktoré sa dajú uzavrieť tzv. zipsom. Treba mať istotu, že z nádoby alebo vrecka nič nevytečie.

Do jedného vrecka nasypte múku, do ďalšieho dajte vajcia a do posledného strúhanku.Vrecká však musia byť plné maximálne do polovice, ideálne do jednej tretiny. Karfiol, šampiňóny, nugety alebo čokoľvek, čo budete obaľovať, nasypte do vrecka s múkou a zavrite ho tak, aby v ňom ostalo dosť vzduchu- bude vyzerať ako nafúknuté.

S vreckom dobre zatraste, aby sa všetko obalilo a múka potom klesla na dno. Obalené kúsky vyberte a dajte do vrecka s vajíčkami. Postup opakujte až po strúhanku.

Zdroj: iStockphoto

Fried cauliflower

Takýmto spôsobom si nielen ušetríte čas a nervy, ale na konci nebudete mať obalené aj vlastné ruky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS