Ako rýchlo ošúpať a nakrájať cibuľu bez plaču? Použite drobný trik a na slzy môžete zabudnúť!
10. 6. 2015, 13:00

Zdroj: Shutterstock
Na prípravu poriadneho guláša potrebujem skoro rovnaké množstvo cibule ako mäsa. Poradíte mi, ako rýchlo ošúpať a nakrájať cibuľu bez plaču?
Radíme vám:
Keď potrebujete ošúpať naraz veľa cibúľ, namočte ich pred prípravou na krátky čas do studenej vody. Potom cibule rýchlo a hravo ošúpete aj nakrájate.
Čo ste o cibuli nevedeli
Jedna cibuľa denne vás zachráni pred zbytočnými návštevami lekára. Nielen, že dokáže zahubiť baktérie a plesne, ale tiež pomáha telu vylučovať odpadové látky či detoxikovať pečeň.
Liečba cibuľou vám môže chutiť
Cibuľu nájdeme snáď v každom recepte, a nie náhodou. Vďaka nej jedlo skvele chutí a telo vám bude vďačné za dodávku vítaných živín. Nezabúdajte na cibuľu surovú, pridávajte ju do čerstvých šalátov a nátierok, pre zmiernenie štipľavosti stačí rýchlo ju spariť horúcou vodou.
Náš tip: Cibuľový šalát
Potrebujeme: 6 cibúľ, sladkokyslú zálievku s olejom, 4 listy šalátu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie
Takto sa to podarí:
Olúpanú cibuľu nakrájame na tenké kolieska a prelejeme na sitku vriacou vodou. Necháme odkvapkať. Ešte horúcu cibuľu zalejeme zálievkou a necháme v chladničke pod pokrievkou rozležať a primerane vychladiť. Pri podávaní vyložíme misky umytými a osušenými listami šalátu, na ne dáme cibuľu, pridáme zálievku, posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a čerstvo zomletým korením. Podávame predovšetkým k teplým mäsitým pokrmom.