Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako rýchlo ošúpať a nakrájať cibuľu bez plaču? Použite drobný trik a na slzy môžete zabudnúť!

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Na prípravu poriadneho guláša potrebujem skoro rovnaké množstvo cibule ako mäsa. Poradíte mi, ako rýchlo ošúpať a nakrájať cibuľu bez plaču?

Radíme vám:

Keď potrebujete ošúpať naraz veľa cibúľ, namočte ich pred prípravou na krátky čas do studenej vody. Potom cibule rýchlo a hravo ošúpete aj nakrájate.

Čo ste o cibuli nevedeli

Jedna cibuľa denne vás zachráni pred zbytočnými návštevami lekára. Nielen, že dokáže zahubiť baktérie a plesne, ale tiež pomáha telu vylučovať odpadové látky či detoxikovať pečeň.

Liečba cibuľou vám môže chutiť

Cibuľu nájdeme snáď v každom recepte, a nie náhodou. Vďaka nej jedlo skvele chutí a telo vám bude vďačné za dodávku vítaných živín. Nezabúdajte na cibuľu surovú, pridávajte ju do čerstvých šalátov a nátierok, pre zmiernenie štipľavosti stačí rýchlo ju spariť horúcou vodou.

Náš tip: Cibuľový šalát

Potrebujeme: 6 cibúľ, sladkokyslú zálievku s olejom, 4 listy šalátu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

Olúpanú cibuľu nakrájame na tenké kolieska a prelejeme na sitku vriacou vodou. Necháme odkvapkať. Ešte horúcu cibuľu zalejeme zálievkou a necháme v chladničke pod pokrievkou rozležať a primerane vychladiť. Pri podávaní vyložíme misky umytými a osušenými listami šalátu, na ne dáme cibuľu, pridáme zálievku, posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a čerstvo zomletým korením. Podávame predovšetkým k teplým mäsitým pokrmom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS