Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako si poradiť s kysnutým cestom a upiecť koláč ako z rozprávky? Použite šikovný trik s rúrou

Trik s rúrou

Zdroj: shutterstock, archív firiem

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepší CUKETOVÝ koláč, aký ste kedy jedli! Čokoládová poleva poteší milovníkov čokolády

    Trik s rúrou

    Počas chladnejšieho obdobia si vždy najprv zistite, ako teplo doma máte, aby vám cesto vykyslo. Ale pozor, ani prehriaty vzduch nerobí dobrotu. Pri teplote nad 38 °C začnú kvasinky umierať a ste tam, kde ste boli. Najideálnejšie je počas chladných dní vyhriať rúru na 50 °C, vypnúť ju, a kým miesite cesto, nechať ju s otvorenými dverami chladnúť. Potom šup s cestom dovnútra a nechať ho pekne vzísť.

    SOS z kuchyne

    Ako rýchlejšie ošúpať väčšie množstvo cibule?

    Miška z Galanty

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Túto aromatickú a často aj oplakávanú robotu si uľahčíte tak, že cibuľu na chvíľu vložíte pod prúd teplej vody a až potom začnete šúpať. Jednotlivé šupky pôjdu dolu ako po masle.

    Pre knihomoľky

    Rebecca Wilson: Maminčiny dobroty

    S podtitulom Varte naraz pre celú rodinu vám táto šikovná kuchárska kniha ukáže, ako prakticky a chutne pripravovať dobroty pre detičky už od 6. mesiaca, a to bez toho, aby ste im museli špeciálne vyvárať. Do 30 minút budete mať na stole vyvážené jedlo, na ktorom si pochutnajú ako malí, tak aj veľkí, a vy sa nestanete otrokom kuchyne. Drobek, 17,87 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Rebecca Wilson: MAMINČINY DOBROTY

    Padlo nám do oka

    Domáce rastlinné mlieko

    Aj vy ste podľahli trendu rastlinnej stravy alebo sa musíte vyhýbať kravskému mlieku zo zdravotných dôvodov? V tom prípade by ste mali pouvažovať nad výrobou toho domáceho. Je zdravšie ako kupované a z dlhodobého hľadiska aj lacnejšie. Výrobu vlastného rastlinného mlieka vám uľahčia títo šikovní pomocníci.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Praktické, Prezdravie.sk, 56,80 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Dizajnové, Bonami, 21 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Sklené, Bellarose, 41,17 €

    Vedeli ste, že

    … keď necháte potravinársku fóliu v chladničke, bude sa s ňou lepšie pracovať? Jemná fólia po vychladení trocha spevnie a vám sa bude ľahšie odmotávať.

    Keksíky ako od profesionála

    Cookies alebo aj tradičné sušienky budú lepšie chutiť a mať krehkejšiu konzistenciu, keď cesto necháte odstáť. Po vymiesení ho dajte na dva dni do chladničky, aby stratilo prebytočnú vlhkosť, a až potom z neho upečte sušienky. Uvidíte ten rozdiel.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Keksíky ako od profesionála

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.