Trik s rúrou

Počas chladnejšieho obdobia si vždy najprv zistite, ako teplo doma máte, aby vám cesto vykyslo. Ale pozor, ani prehriaty vzduch nerobí dobrotu. Pri teplote nad 38 °C začnú kvasinky umierať a ste tam, kde ste boli. Najideálnejšie je počas chladných dní vyhriať rúru na 50 °C, vypnúť ju, a kým miesite cesto, nechať ju s otvorenými dverami chladnúť. Potom šup s cestom dovnútra a nechať ho pekne vzísť.

SOS z kuchyne

Ako rýchlejšie ošúpať väčšie množstvo cibule?

Miška z Galanty

SOS z kuchyne
Zdroj: shutterstock, archív firiem

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Túto aromatickú a často aj oplakávanú robotu si uľahčíte tak, že cibuľu na chvíľu vložíte pod prúd teplej vody a až potom začnete šúpať. Jednotlivé šupky pôjdu dolu ako po masle.

Pre knihomoľky

Rebecca Wilson: Maminčiny dobroty

S podtitulom Varte naraz pre celú rodinu vám táto šikovná kuchárska kniha ukáže, ako prakticky a chutne pripravovať dobroty pre detičky už od 6. mesiaca, a to bez toho, aby ste im museli špeciálne vyvárať. Do 30 minút budete mať na stole vyvážené jedlo, na ktorom si pochutnajú ako malí, tak aj veľkí, a vy sa nestanete otrokom kuchyne. Drobek, 17,87 €

Rebecca Wilson: MAMINČINY DOBROTY
Zdroj: shutterstock, archív firiem

Padlo nám do oka

Domáce rastlinné mlieko

Aj vy ste podľahli trendu rastlinnej stravy alebo sa musíte vyhýbať kravskému mlieku zo zdravotných dôvodov? V tom prípade by ste mali pouvažovať nad výrobou toho domáceho. Je zdravšie ako kupované a z dlhodobého hľadiska aj lacnejšie. Výrobu vlastného rastlinného mlieka vám uľahčia títo šikovní pomocníci.

Praktické, Prezdravie.sk, 56,80 €
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Dizajnové, Bonami, 21 €
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Sklené, Bellarose, 41,17 €
Zdroj: shutterstock, archív firiem

Vedeli ste, že

… keď necháte potravinársku fóliu v chladničke, bude sa s ňou lepšie pracovať? Jemná fólia po vychladení trocha spevnie a vám sa bude ľahšie odmotávať.

Vedeli ste, že
Zdroj: shutterstock, archív firiem

Keksíky ako od profesionála

Cookies alebo aj tradičné sušienky budú lepšie chutiť a mať krehkejšiu konzistenciu, keď cesto necháte odstáť. Po vymiesení ho dajte na dva dni do chladničky, aby stratilo prebytočnú vlhkosť, a až potom z neho upečte sušienky. Uvidíte ten rozdiel.

Keksíky ako od profesionála
Zdroj: shutterstock, archív firiem