Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako pripraviť chutné a šťavnaté steaky pre vášho chlapa? Takto sa vám to podarí!

Marinovaný steak s čili

Zdroj: Život

Reklama

Môj manžel miluje steaky, no ja s ich prípravou nemám veľké skúsenosti. Poradíte mi, ako pripraviť poriadny steak? Katarína z Malaciek

Tajomstvo šťavnatého steaku je v jeho pečení, ktoré mu dodá tú správnu farbu a chuť. Možností je však viacero.

Jedna možnosť je, že mäsko hrubé asi 3 až 6 cm sprudka opečiete na panvici a potom ho preložíte do pekáča s mriežkou a pomaly dopečiete. (Pečieme pri teplote 100 °C asi 60 minút.) Nakoniec ho môžete ešte krátko opiecť na panvici v bylinkovom masle. Váš steak bude zaručene chutný a šťavnatý.

Alebo steak po prudkom opečení dajte do rúry pod dobre rozohriaty gril na 8 až 10 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS