Reklama

Ako pripraviť rybu tak, aby chutila ako z reštaurácie? TAKTO bude chrumkavá a zároveň šťavnatá

A budú vám chutiť ako práve ulovené!

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Do chrumkava opečený filet ryby je delikatesa sama o sebe. Samozrejme, len vtedy, keď je mäso vo vnútri šťavnaté, krehké a akurátne prepečené. Prezradíme vám, ktorým chybám sa vyvarovať.

Rybacie mäso je krehké a citlivé na tepelnú úpravu, preto treba pri jeho opekaní postupovať opatrne. Nie je to ale žiadna veda. Treba len dodržať zopár pravidiel a výsledkom bude dokonalý kúsok, pri ktorom si vaša rodina rada vypýta dupľu.

Zdroj: Shutterstock

Doma si pripravte jedlo s väčším príjmom bielkovín – ryby, mäso – alebo vegetariánsku verziu – cottage syr či tofu.

Pokiaľ sa neradi pri jedení hráte s rybacími kosťami použite filety narezané z čerstvej ryby. Tie sú zväčša bez kostí, ale aj tu je na mieste trocha opatrnosti. Stranu s kožou narežte malými zárezmi. Zabránite tak rybe sa pri opekaní skrúcať a bude teda všade rovnako prepečená.

Zdroj: Shutterstock

Losos je pri diéte ideálny.

Do panvice s dvojitým dnom nalejete olej. Rybu zo strany bez kože pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte soľou. Druhú stranu opečte len krátko do svetlohneda a až ku koncu.

Zdroj: Shutterstock

Ryby by mali mať na vašom jedálničku svoje miesto.

Do panvice pridajte vetvičku rozmarínu, väčší strúčik cesnaku a jeden bobkový list. Panvicou v ruke opatrne potraste, aby sa prísady pekne premiešali a arómy spojili. Pridajte kúsok masla, opäť panvicou zľahka pohojdávajte. Keď sa maslo rozpustí, lyžicou rybu viackrát pri opekaní polejte aromatickým výpekom. Asi po 5 minútach je ryba hotová.

Zdroj: Shutterstock

Losos s duseným špenátom

Tento spôsob je skvelý základ, z ktorého môžete od teraz vychádzať a nikdy nešľapnete vedľa.

Zdroj: Shutterstock

Jedzte mastné ryby - lososa, makrely, slede.