Reklama

Ako pripraviť špenát tak, aby chutil aj deťom? Možno aj vy robíte túto chybu, stačí zmeniť TOTO

Špenát

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Premeňte teror školských jedální na skutočnú pochúťku! Stačí, ak dodržíte tento postup.

Hnedá a smradľavá kaša, ktorú v školskej jedálni vydávali za špenátovú polievku, zanechala negatívne zážitky v nejednom dieťati. Mnohí sa potom špenátu, ale aj inej zelenine vyhýbajú širokým oblúkom. A pritom stačí tak málo.

Túto chybu pri varení zeleniny robia nielen jedálne, ale aj mnohé gazdinky. Jednoducho to preženú s varením.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Špenátová polievka

Špenát je na to obzvlášť citlivý, ale platí to aj pri inej zelenine zelenej farby. Dlhým varením ničíme zelený chlorofyl a jedlo tak získava nevábnu hnedú farbu. Nehovoriac o tom, že sa takto úspešne zbavujeme vitamínov a iných prospešných látok.

Na varení zeleniny nie je nič zlé - naopak, je takto stráviteľnejšia. Urobte však svojim chuťovým pohárikom láskavosť a urobte to inak.

Zdroj: Shutterstock

Oči vám ochráni špenát

Ak varíte či dusíte špenát, naozaj ho nechajte na ohni len tri až päť minút. Nielenže ostane zelený, ale bude chutnejší, krajší a zdravší. Tento trik potom môžete využiť aj pri varení brokolice, alebo kelu.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Špenátová polievka

Zdroj: Shutterstock

Losos s duseným špenátom