Ako pripraviť špenát tak, aby chutil aj deťom? Možno aj vy robíte túto chybu, stačí zmeniť TOTO
18. 2. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:41)

Zdroj: Shutterstock
Premeňte teror školských jedální na skutočnú pochúťku! Stačí, ak dodržíte tento postup.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Galéria k článku
Hnedá a smradľavá kaša, ktorú v školskej jedálni vydávali za špenátovú polievku, zanechala negatívne zážitky v nejednom dieťati. Mnohí sa potom špenátu, ale aj inej zelenine vyhýbajú širokým oblúkom. A pritom stačí tak málo.

Zdroj: Shutterstock
Špenát
Túto chybu pri varení zeleniny robia nielen jedálne, ale aj mnohé gazdinky. Jednoducho to preženú s varením.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Špenátová polievka
Špenát je na to obzvlášť citlivý, ale platí to aj pri inej zelenine zelenej farby. Dlhým varením ničíme zelený chlorofyl a jedlo tak získava nevábnu hnedú farbu. Nehovoriac o tom, že sa takto úspešne zbavujeme vitamínov a iných prospešných látok.
Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk, RCA
Ilustračná fotografia
Na varení zeleniny nie je nič zlé - naopak, je takto stráviteľnejšia. Urobte však svojim chuťovým pohárikom láskavosť a urobte to inak.
Zdroj: Shutterstock
Oči vám ochráni špenát
Ak varíte či dusíte špenát, naozaj ho nechajte na ohni len tri až päť minút. Nielenže ostane zelený, ale bude chutnejší, krajší a zdravší. Tento trik potom môžete využiť aj pri varení brokolice, alebo kelu.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Špenátová polievka
Zdroj: Shutterstock
Losos s duseným špenátom