Máte radi fašírky, ale tie vaše sa vám akosi nepozdávajú? S týmito trikmi budú lepšie ako od svokry
1. 5. 2016, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:58)

Zdroj: Shutterstock
Chutia vám fašírky, ale tie vaše sa vám stále akosi nepozdávajú? Ľahká pomoc, vyskúšajte náš tip.
Ochutené mleté mäso rozdeľte na menšie kúsky, z každého sformujte menšiu fašírku a uložte na 15 minút do chladu.
Takto odležané si zachovajú pri pečení svoj tvar. Najlepšie, ak ich najskôr opečiete na rozpálenej panvici a potom upečiete v rúre vyhriatej na 200 °C. Postačí už len 10 minút.

Zdroj: Shutterstock
Fašírky s dipom
5 zlepšovákov na hit víkendového obeda
Aj obyčajné fašírky sa dajú oživiť a my vám prinášame 5 trikov, ako to dokážete.
● Ak nechcete použiť na spojenie mäsovej zmesi vajce, nahraďte ho 2 PL nízkotučného tvarohu alebo 1 nastrúhaným surovým zemiakom.
● Zunovalo sa vám zahusťovanie starším pečivom alebo strúhankou? Tak použite kukuričné lupienky alebo aj zemiakové čipsy, ktoré boli príliš dlho v otvorenom vrecku a navlhli. Navyše môžete prisypať ešte konzervovanú kukuricu.
● Maté chuť na fašírky so stredomorskou príchuťou? Tak nezabudnite pridať do zmesi nastrúhanú citrónovú kôru, prípadne nasekané olivy a sušené paradajky.
● Ešte chutnejšie fašírky si môžete pripraviť s dochrumkava opečenou cibuľkou a slaninkou. Takéto kúsky sú ideálne aj do čerstvej žemle s trochou zeleniny a hneď máte na stole domáci hamburger.
● Chcete diétnejšiu verziu? Tak zabudnite na vyprážanie a pripravené fašírky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich pri 220 °C asi 15 minút.