Ako pripraviť tú NAJ praženicu? Stačí pridať jednu ingredienciu a bude sa rozplývať na jazyku
7. 1. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:18)

Zdroj: shutterstock
Praženica nemusí byť suchá a nudná. Stačí pridať jednu ingredienciu a bude luxusná.
Pri príprave praženice máme často na výber iba dve možnosti. Buď zariskujeme a vajíčka sa neprepečú, alebo bude príliš suchá. Existuje však metóda, ktorú používajú aj šéfkuchári v luxusných hoteloch. Vďaka nej budú vajíčka mäkké a pritom prepečené.

Zdroj: Shutterstock
Ako variť vajcia
Najskôr dajte do panvice rozpustiť kúsok masla. Vajíčka si rozmiešajte v miske so soľou a korením. Dajte ich na panvicu a na slabom ohni miešajte. Vznikne vám kašovitá hmota, ktorá sa začne meniť na kúsky praženice.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
V tej chvíli vypnite sporák a zamiešajte lyžicu smotany na šľahanie. Tá vajíčka ochladí, zastaví tepelnú úpravu a dodá vlhkosť.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka