Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako pripraviť tú NAJ praženicu? Stačí pridať jednu ingredienciu a bude sa rozplývať na jazyku

raňajky

Zdroj: shutterstock

Reklama

Praženica nemusí byť suchá a nudná. Stačí pridať jednu ingredienciu a bude luxusná.

Pri príprave praženice máme často na výber iba dve možnosti. Buď zariskujeme a vajíčka sa neprepečú, alebo bude príliš suchá. Existuje však metóda, ktorú používajú aj šéfkuchári v luxusných hoteloch. Vďaka nej budú vajíčka mäkké a pritom prepečené.

Ako variť vajcia

Zdroj: Shutterstock

Ako variť vajcia

Najskôr dajte do panvice rozpustiť kúsok masla. Vajíčka si rozmiešajte v miske so soľou a korením. Dajte ich na panvicu a na slabom ohni miešajte. Vznikne vám kašovitá hmota, ktorá sa začne meniť na kúsky praženice.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

V tej chvíli vypnite sporák a zamiešajte lyžicu smotany na šľahanie. Tá vajíčka ochladí, zastaví tepelnú úpravu a dodá vlhkosť.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Vyberáme pre vás niečo PLUS