Ako pripraviť tú najlepšiu divinu? Tajomstvom je marináda a v nej toto
28. 2. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:40)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Špecifický pach mäsa z diviny sa dá jednoducho odstrániť. Výsledkom je luxusné jedlo ako od šéfkuchára.
Mnohé gazdinky a gazdovia majú pred prípravou mäsa z diviny rešpekt. Niet divu. Má svoj špecifický pach a treba ho pomerne dlho pripravovať. Keď však z neho vyčaríte guláš, alebo ho len tak pečiete v rúre, je to luxusná lahôdka.

Zdroj: Život
Guláš z diviny
Nabudúce sa diviny len tak nezľaknete, odteraz máte v rukáve super fintu. Je jedno, aké jedlo idete variť, pripravte si super marinádu. Tá by mala obsahovať veľa cesnaku, soľ a víno.

Zdroj: Shutterstock
Cesnak je všeliek.
Do nádoby dajte trochu obyčajného oleja. Zmiešajte ho s lyžičkou soli a tromi-štyrmi podrvenými strúčikmi cesnaku. Pridajte červené víno a zamiešajte marinádu. Vína by malo byť toľko, aby bolo mäso celé ponorené.
Zdroj: Shutterstock
ilustračná fotografia
Cesnak odstráni pach diviny. Kyslosť vína mäso urobí krehkejším a soľ ho ochutí. Na druhý deň môžete marinádu umyť, ale je lepšie, keď mäso iba vyberiete a rovno začnete pripravovať. Teraz pridajte koreniny, ktoré má jedlo obsahovať. Cibuľu, borievky, či rozmarín. Takto pripravenú divinu vám bude každý chváliť.
Zdroj: Shutterstock
Bolesti kĺbov a kostí poľavia, ak i doprajete borievkový kúpeľ.
Zdroj: Shutterstock
Rozmarín sa postará o hustejšie vlasy.