Reklama

Ako pripraviť tú najlepšiu divinu? Tajomstvom je marináda a v nej toto

Steak z diviaka s gaštanovou omáčkou

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Špecifický pach mäsa z diviny sa dá jednoducho odstrániť. Výsledkom je luxusné jedlo ako od šéfkuchára.

Mnohé gazdinky a gazdovia majú pred prípravou mäsa z diviny rešpekt. Niet divu. Má svoj špecifický pach a treba ho pomerne dlho pripravovať. Keď však z neho vyčaríte guláš, alebo ho len tak pečiete v rúre, je to luxusná lahôdka.

Guláš z diviny

Zdroj: Život

Guláš z diviny

Nabudúce sa diviny len tak nezľaknete, odteraz máte v rukáve super fintu. Je jedno, aké jedlo idete variť, pripravte si super marinádu. Tá by mala obsahovať veľa cesnaku, soľ a víno.

Cesnak je všeliek.

Zdroj: Shutterstock

Cesnak je všeliek.

Do nádoby dajte trochu obyčajného oleja. Zmiešajte ho s lyžičkou soli a tromi-štyrmi podrvenými strúčikmi cesnaku. Pridajte červené víno a zamiešajte marinádu. Vína by malo byť toľko, aby bolo mäso celé ponorené.

Zdroj: Shutterstock

ilustračná fotografia

Cesnak odstráni pach diviny. Kyslosť vína mäso urobí krehkejším a soľ ho ochutí. Na druhý deň môžete marinádu umyť, ale je lepšie, keď mäso iba vyberiete a rovno začnete pripravovať. Teraz pridajte koreniny, ktoré má jedlo obsahovať. Cibuľu, borievky, či rozmarín. Takto pripravenú divinu vám bude každý chváliť.

Zdroj: Shutterstock

Bolesti kĺbov a kostí poľavia, ak i doprajete borievkový kúpeľ.

Zdroj: Shutterstock

Rozmarín sa postará o hustejšie vlasy.