Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Sladké pochúťky pre maškrtné detské jazýčky: Tipy, ako ich pripraviť aj zdravšie

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čo si budeme hovoriť, deti sladké milujú. Ale aj nezdravé suroviny v receptoch sa dajú vymeniť. Tu je zopár tipov, ako piecť pre ratolesti o čosi zdravšie.

Správna výživa nám všetkým leží na srdci, nielen keď ide o deti, a v poslednej dobe máme aj u nás veľa možností, ako nahradiť niektoré suroviny v receptoch za tie alternatívne, zdravšie.

Napríklad klasickú bielu múku môžete nahradiť jemne mletou špaldovou múkou (síce obsahuje lepok, ale je zdravšia než klasická pšeničná múka).

Biely cukor môžete čiastočne nahradiť medom alebo použite hnedý cukor, cukor z kokosových kvetov, sirup z agáve či javorový sirup.

Kravské mlieko sa dá nahradiť trebárs ryžovým alebo sójovým mliekom. Náhradu smotany však v receptoch skôr neodporúčame, lebo rastlinné smotany sú chuťovo aj konzistenciou značne odlišné, a to by sa malým maškrtníkom asi veľmi nepozdávalo. Ale v ponuke obchodov sa dnes väčšinou dá pozháňať ryžová či sójová smotana, dokonca aj ryžová šľahačka, ak by ste to chceli vyskúšať (alebo zo zdravotných dôvodov potrebujete vylúčiť mliečne produkty).

Namiesto potravinárskych farbív môžete použiť prírodné šťavy – cviklovú, malinovú, čučoriedkovú...

Vyberáme pre vás niečo PLUS