Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako rýchlo dobiť energiu? Dobroty z jabĺk si ľahko zabalíte aj do práce, hlad nebude mať šancu

Lahodné dezerty

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Sladké jesenné ovocie je skvelá voľba, keď potrebujete rýchlo dobiť energiu. Najlepšie je, že dobroty z jabĺk si ľahko zabalíte aj do práce, a tak hlad nebude mať šancu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Oslaďte si leto týmto sviežim koláčikom! Jeden kúsok nikdy nestačí!

    Ľahký dezert

    1 porcia

    ● 200 g syra cottage● 1 jablko● 2 PL jablkového pyré● 1 ČL škorice● 1 PL nasekaných vlašských orechov

    Z jablka vyrežeme jadrovník a zvyšok nakrájame na menšie kocky. Zmiešame s ostatnými surovinami a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 10 minút

    Jablkové müslityčinky

    12 kúskov

    ● 25 g mandlí● 25 g vlašských orechov● 25 g slnečnicových semienok● 100 g sušených sliviek● 1 jablko● 75 g celozrnnej múky● 75 g ovsených vločiek● 50 g hrozienok● 2 PL medu + štipka soli

    Do sekáča nasypeme mandle, orechy, semiačka, slivky, hrozienka, ovsené vločky a ošúpané jablko a nasekáme nadrobno. Pridáme ostatné prísadya prstami vypracujeme lepkavé cesto. To natlačíme na menší plech vystlaný papierom na pečeniea pečieme pri teplote 180 °C asi30 minút. Vyberieme, ešte teplé nakrájame a necháme vychladnúť.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: shutterstock

    Jabĺčkový olovrant

    Jablkovo-banánové lievance

    2 porcie

    ● 1 banán● 1/2 jablka● 1 vajce● 2 PL ovsených vločiek● 2 PL celozrnnej múky● trocha mlieka● štipka soli● 1 ČL vanilkového     trstinového cukru● štipka prášku do pečiva

    V mise roztlačíme banán vidličkou, jablko nastrúhame. Vmiešame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Z toho potom na rozpálenej panvici na troche kokosového oleja opekáme lievance z oboch strán.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas opekania: 10 minút

    Fit puding

    2 porcie

    ● 250 ml rastlinného mlieka● 250 ml čerstvej jablkovej  šťavy● 1 balíček vanilkového pudingu● 2 jablká● 100 g mandlí

    Jablká ošúpeme a dužinu nastrúhame nahrubo. V hrnci privedieme do varu mlieko a šťavu a zamiešame pudingový prášok. Uvaríme hustý puding, do ktorého zamiešame nastrúhané jablká, a posypeme mandľami.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas varenia: 5 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Zdravá bodka

    Rýchle smoothie

    2 porcie

    ● 1 jablko + 1 banán● 150 g bieleho jogurtu● 1 ČL vanilkovej esencie● 150 g čerstvej jablkovej šťavy

    Do mixéra pridáme nakrájané ovocie, jogurt, šťavu a vanilkovú esenciu a rozmixujeme dohladka. Nalejeme do pohárov a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 10 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.