Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako správne krájať chlieb? Možno ste to celý život robili ZLE! Zabudnite na 2 chyby, výsledok vás prekvapí

freshly baked bread and knife

Zdroj: iStockphoto

Reklama

Myslíte si, že viete, ako správne krájať chlieb? Možno budete prekvapení.

Človek by si pomyslel, že v takej bežnej veci, ako je napríklad krájanie chleba, sa nedá ukázať nič nové. Lenže, ako vysvitlo, aj tento úkon má svoje dobré a ešte lepšie techniky, ktoré sa dajú doviesť až k dokonalosti.

Prvá chyba, ktorú mnohí robia je, že pri krájaní položia celý chlieb na stôl. Podľa odborníkov je najideálnejšie krájať ho zboku, to znamená, že ho pred krájaním položíme nabok. Má to viacero príčin. Chlieb je na svojom spodku a naboku najtvrdší, takže týmto spôsobom sa vyhneme tomu, aby sme ho stlačili a nôž ním bude rovnomerne prechádzať. Po druhé, takto je krájanie oveľa jednoduchšie, keďže nôž prechádza celým obvodom chleba.

Ako správne krájať chlieb?

Zdroj: Youtube

Ako správne krájať chlieb?

Ďalšia chyba, ktorú robíme je, že to chceme mať čo najrýchlejšie za sebou, a tak nôž silno pritláčame k chlebu. A to by sme nemali! Podľa správneho postupu by sa nôž mal len jemne priložiť k pečivu - skúste to a uvidíte, ako ľahko vám to pôjde! A navyše sa chlieb nebude lámať, ani sa nevytvorí toľko omrviniek.

Zdroj: iStockphoto

Organic Homemade Whole Wheat Bread

A čo hrúbka jednotlivých krajcov? Použite jednoduchý kuchynský trik. Po každom odkrojení položte nôž na chlieb (spodný obrázok) a jeho hrúbku použite ako vzor. Nôž je väčšinou rovnako hrubý ako ideálny krajec chleba.

Zdroj: Youtube

Ako správne krájať chlieb?

Zdroj: Blikkruzs

Vyberáme pre vás niečo PLUS