Ako správne upiecť kačicu? S týmto trikom to zvládnu aj začiatočníčky, mäso bude lepšie ako od svokry!
23. 9. 2016, 15:50

Zdroj: Shutterstock
Prvýkrát v živote som robila pečenú kačicu a mäso bolo priveľmi suché. Dá sa takýto nepodarok ešte zachrániť? Pýta sa čitateľka Jarmilka z Trebišova.
Radí redaktorka Petra Mitringová:
Ak sa vám podarilo pri pečení kačicu vysušiť, situáciu zachráni len množstvo chutnej omáčky. Aby ste však podobnej katastrofe nabudúce predišli, zabaľte kačicu alebo aj moriaka pred pečením do utierky navlhčenej bielym vínom a takto dajte piecť. Počas pečenia nezabudnite utierku polievať pravidelne vínom a hydinovým vývarom, aby zostala stále vlhká.
Pol hodiny pred dopečením utierku odstráňte, aby bola kačica zhora pekne chrumkavá. Veľkou pomocou sú aj veľké hlinené pekáče, ktoré udržujú vnútri vhodnú mieru vlhkosti a mäsko je tak krásne šťavnaté a prepečené.