Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Piekli ste lososa, ale bol suchý? Nabudúce nezabudnite na túto jednu vec, výsledok bude celkom iný

Pečený losos

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Pokúšala som sa upiecť lososa, no mäso bolo veľmi suché. Poradíte mi, ako postupovať, aby bol šťavnatý ako v reštaurácii?

Radíme vám:

V prvom rade treba na túto prípravu použiť čerstvého a nie mrazeného lososa. Ideálne je, ak má aj kožu.

Na plech rozprestrieme kus alobalu alebo papiera na pečenie, pridáme trochu čerstvej zeleniny, na ktorú položíme lososa kožou nahor.

Alobal alebo papier zabalíme tak, aby sme vytvorili balíček. Vďaka tomu sa ryba počas pečenia nevysuší.

Krátko pred podávaním ju môžete zapiecť pod grilom, opäť však iba kožou nahor.

Zdroj: Shutterstock

Tuky z rýb znižujú hladinu zlého cholesterolu

Vyberáme pre vás niečo PLUS