Reklama

Ako správne zamraziť jahody: Takto vám vydržia v mrazničke až 8 mesiacov v top forme

Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Na sezónu jahôd sa každý rok veľmi tešíme. Veľké, sladké, červené plody patria medzi naše najobľúbenejšie.

Zdroj: Shutterstock

A niet sa čomu čudovať. Chuťovo sú vynikajúce a majú ich radi ako veľkí tak aj malí. Okrem toho majú množstvo benefitov pre naše zdravie. Vedeli ste napríklad, že bielia zuby?

Zdroj: Shutterstock

Ako si zlepšiť trávenie?

Zdroj: Shutterstock

Tie naše, slovenské, dostať v obchodoch kúpiť od polovice mája až po koniec júna, niekedy aj dlhšie. Keď si ich chuť chceme zachovať na dlhšie, je najvhodnejšie zamraziť ich.

Prezradíme vám, ako na to, aby ste si ich zachovali v čo najlepšej kvalite.

Zdroj: RCA

Jahody patria medzi pôžitky, ktoré by som si najradšej dopriala každý deň.

Pred zmrazením plody opatrne očistite a opláchnite. Následne ich jemne osušte papierovou utierkou. Potom ich rovnako ako pri iných drobných plodoch, ako sú maliny alebo černice, poukladajte na plech a tak vložte do mrazničky.

Až keď plody úplne zamrznú, môžete ich dať dole z plechu a naukladať do skladnejšieho vrecúška. Nezabudnite pri tom z neho vytlačiť vzduch. Čím menej vzduchu vo vrecúškach, tým dlhšie a aj krajšie vydržia tieto sladké plody.

Takto uskladnené jahody vydržia v mrazničke až okolo 8 mesiacov.