Reklama

Ovocné torty a koláče sú pastvou nielen pre oči: TAKTO zostane ovocie navrchu dlhšie čerstvé

Ovocná tvarohová torta

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ako uchovať čerstvé ovocie na torte alebo rezoch čo najdlhšie pekné? Vďaka našim radám to už nebude žiaden problém.

Ovocné torty a koláče, najmä tie s čerstvým ovocím na povrchu sú nie len pastvou pre naše oči, ale sú aj výnimočne chutné. Čerstvé ovocie skrátka pri pečení chuťou nič neprekoná. Najmä v teplých dňoch leta. Kúsok ovocného koláča s ovocím z chladničky osvieži aj zaženie chuť na sladké.

Zdroj: Shutterstock

Milujem koláčiky, ku káve musia byť, najmä cheesecake.

S čerstvým ovocím to je ale tak, že veľmi rýchlo stráca svoj tvar, chuť a rýchlo sa kazí. Je to úplne prirodzené, keďže na povrchu torty je vystavené rôznym vplyvom ako chlad, iné potraviny, vzduch, ktoré proces zrenia a následného kazenia len urýchľujú. Ako však tento proces spomaliť?

Zdroj: Shutterstock

Citrónový koláč s jahodovou polevou

Veľa záleží od typu ovocia. Napríklad jahody nemajú rady vlhko. Všeobecne ale môžete ovocie umyť pod tečúcou vodou, jemne ho osušiť papierovou utierkou, pritom dávať veľký pozor, aby ste nenarušili povrchovú vrstvu.

Vhodné je aj ovocie opláchnuť vo veľmi jemnej zmesi octu a vody. Zbavíte tak ovocie prípadných baktérii, ktoré by urýchľovali hnitie.

Zdroj: Shutterstock

Malinové brownies

Rovnako ovocie čo najmenej krájajte. Povrchová šupka alebo blanka ovocie chráni, vytvára akúsi ochrannú bariéru a udržuje vlhkosť vo vnútri. Ak už kúsky potrebujete nakrájať, pokladajte ich reznou stranou dole.

Ak ovocie zalejete alebo potriete želatínou, tá vytvorí na ovocí akúsi ochrannú vrstvu a ovocie tak vydrží dlhšie čerstvé a krásne lesklé.

Koláče s ovocím vždy udržujte v chlade a zakryté.

Zdroj: Shutterstock

Pomarančový koláč