Reklama

Ako urobiť tie NAJ palacinky na svete? Šéfkuchár prezradil, že stačí malá zmena a budú

Palacinky

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Šéfkuchár robil priamo pred nami úplne čerstvé, voňavé a nebezpečne atraktívne palacinky... A prezradil nám tajomstvo ich prípravy.

V nedeľu sme boli s dcérou a mamou na obede v prekrásnej reštaurácii s výhľadom na celé mesto. Mali tam výborné jedlo od výmyslu sveta, ale najlepšie boli palacinky, ktoré šéfkuchár robil priamo pred nami, úplne čerstvé, voňavé a nebezpečne atraktívne...

Chcete vedieť jeho tajomstvo, ktoré prezradil len nám? Stačí jedna super finta a palacinka, ktorú pripravíte, bude mať lahodnú, nezameniteľnú chuť pravej parížskej pochúťky, ktorá sa rozplýva na jazyku a vy neviete, či ste v kulinárskom nebi alebo vám naservírovali palacinku určenú pre kráľovnú...

V čom je teda tajomstvo šéfkuchárových palaciniek?

Na cesto pre 4 osoby potrebujeme:

60 g hladkej a 60 g polohrubej múky, 2 vajcia, štipku soli, lyžičku kryštálového cukru, 200 ml mlieka a štipku strúhanej škorice

Ako na to?

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Múky preosejeme spolu so soľou. Žĺtky vymiešame do peny s cukrom, pridáme preosiatu múku, mlieko a všetko metličkou šľaháme, kým cesto nie je úplne hladké. Potom ho necháme štvrť hodinku odstáť a...PRIMIEŠAME ŠKORICU, vďaka ktorej budú mať palacinky priam božskú chuť!

Zdroj: iStockphoto

Pancakes with strawberry jam

Medzitým vyšľaháme bielky na tuhý sneh a zľahka primiešame do pripraveného cesta. Palacinkovú panvicu rozohrejeme, potrieme olejom a nalejeme cesto tak, aby sa rýchlo rozlialo po celej ploche panvice. Chvíľu opečieme a otočíme na druhú stranu.

Palacinku plníme nakrájaným čerstvým ovocím, ktoré trochu pofŕkame rozpustenou horkou čokoládou alebo jahodovým toppingom. Zložíme do tvaru taštičky, podávame so šľahačkou, zmrzlinou či vanilkovým pudingom...

Zdroj: iStockphoto

Crepes with Fresh Berries, Chocolate Sauce and Powdered sugar

Vyberáme pre vás niečo PLUS