Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako variť tak, aby ste z jedla zbytočne nenabrali brušný tuk? Na TOTO si dajte obzvlášť POZOR!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
    Reklama

    Čo uvariť na obed či večeru, aby ste zbytočne nepriberali, najmä na bruchu? Toto je najdôležitejšie.

    Dusené jedlo je zdravé, a vyprážané naopak nezdravé. A čo iné spôsoby prípravy? Aký majú vplyv na zhadzovanie váhy a na to, ako sa vám podarí schudnúť? 

    Varenie v pare

    Túto metódu majú v obľube predovšetkým ľudia, ktorým záleží na zdravej výžive, pretože sa pri nej nepoužívajú žiadne oleje, a jedlo má teda nižší obsah tuku. Varenie v pare má za výsledok nutrične hodnotnejšie jedlo ako varenie vo vode, pretože sa ponechá viac výživných látok.

    Zdroj: Shutterstock.com

    Viete variť tak, aby ste nepribrali?

    Dusenie

    Ak sa rozhodnete pre dusenie vo vlastnej šťave, čaká vás nakrájanie mäsa na malé kúsky alebo kocky a príprava pomocou pomalého varu, kedy sú potraviny varené pri teplote len o málo nižšej, ako je bod varu vody. Mäso sa v tomto prípade často pripravuje zároveň so zeleninou. Nemusíte pridávať žiadny tuk.

    Zdroj: Shutterstock.com

    Viete variť tak, aby ste nepribrali?

    Pečenie v rúre

    Veľa samozrejme záleží už na tom, čo pečiete, pretože prerastené bravčové bude vždy horšou voľbou ako chudé kuracie mäso. Na druhej strane pečenie patrí k vcelku diétnym spôsobom prípravy, ak už k jedlu nepridávate žiadny ďalší omastok, čo väčšinou nemusíte, pripravuje sa pomocou horúceho vzduchu. Tiež sa snažte vyhnúť sa polievaniu hotového jedla vypečeným tukom.

    Zdroj: Shutterstock.com

    Viete variť tak, aby ste nepribrali?

    Restovanie

    Týmto spôsobom pripravujete mäso alebo zeleninu na panvici v len malom množstve oleja, na rozdiel napríklad od vyprážania. Musíte preto jedlo často miešať. Potrebujete kvalitný riad, aby sa pokrm nepripaľoval.

    Zdroj: Shutterstock.com

    Viete variť tak, aby ste nepribrali?

    Grilovanie

    Grilovanie v sebe má toľko drobných nevýhod, že sa úplne odporučiť nedá - od olejovej marinády cez grilovanie údenín až po všelijaké dresingy. Ak sa však všetkému tomu dokážete vyhnúť, prečo negrilovať? Zvlášť ak používate moderné grily, kde sa mäso neškvaria priamo nad ohňom.

    Zdroj: Shutterstock.com

    Viete variť tak, aby ste nepribrali?

    Na toto rovno zabudnite!

    Ak chcete schudnúť, mali by ste sa vyhnúť vyprážaniu - či už v trojobale, cestíčku alebo bez nich. Platí to pre mäso rovnako ako pre zeleninu. Pozor tiež na prípravu vo wok panvici, čo je v podstate tiež vyprážanie. Zákaz vyprážania sa týka aj jedál z fritovacieho hrnca.

     

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.