Po dobrom obede príde vhod dobrý koláčik. S čokoládovým nikdy neurobíte krok vedľa. Či už je to torta, koláč na plech, bábovka alebo moderné brownies.

Čokoládový sen
Čokoládový sen
Zdroj: Shutterstock

Čokoládové dezerty majú zvláštnu, hlbokú chuť. Trochu horkú, sladkú a lahodnú. Dá sa na tom ešte niečo vylepšiť? Vyskúšajte trik, na ktorý prisahajú aj svetoví šéfkuchári.

Čokoládové kocky
Čokoládové kocky
Zdroj: Dušan Křístek

Keď pečiete čokoľvek s čokoládou a kakaom, pridajte do zmesi aj malú lyžičku instantnej kávy. Ak pečiete väčšiu dávku, tak aj dve. Nechceme však, aby bola v koláči príliš cítiť.

Čokoládová torta s malinami
Čokoládová torta s malinami
Zdroj: Dušan Křístek

Trik je v tom, že káva pridá do koláča ešte viac horkosti. Tá sa rozloží do celého cesta a prehĺbi tak chuť čokolády. Vyvážia sa tak všetky chute, najmä tá sladká. Tento fígeľ môžete použiť aj vtedy, ak máte kakaa alebo čokolády málo.

Ilustračná snímka
Ilustračná snímka
Zdroj: Shutterstock