Toto by vám nenapadlo! Čokoládové torty a zákusky budú ešte lepšie, ak do nich dáte takúto drobnosť
1. 6. 2018, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:20)

Zdroj: Shutterstock
Čokoláda je zárukou úspechu každého dezertu. Poradíme vám trik, ako urobiť čokoládové zákusky ešte lepšie.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Po dobrom obede príde vhod dobrý koláčik. S čokoládovým nikdy neurobíte krok vedľa. Či už je to torta, koláč na plech, bábovka alebo moderné brownies.

Zdroj: Shutterstock
Čokoládový sen
Čokoládové dezerty majú zvláštnu, hlbokú chuť. Trochu horkú, sladkú a lahodnú. Dá sa na tom ešte niečo vylepšiť? Vyskúšajte trik, na ktorý prisahajú aj svetoví šéfkuchári.
Zdroj: Dušan Křístek
Čokoládové kocky
Keď pečiete čokoľvek s čokoládou a kakaom, pridajte do zmesi aj malú lyžičku instantnej kávy. Ak pečiete väčšiu dávku, tak aj dve. Nechceme však, aby bola v koláči príliš cítiť.
Zdroj: Dušan Křístek
Čokoládová torta s malinami
Trik je v tom, že káva pridá do koláča ešte viac horkosti. Tá sa rozloží do celého cesta a prehĺbi tak chuť čokolády. Vyvážia sa tak všetky chute, najmä tá sladká. Tento fígeľ môžete použiť aj vtedy, ak máte kakaa alebo čokolády málo.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka