Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Toto by vám nenapadlo! Čokoládové torty a zákusky budú ešte lepšie, ak do nich dáte takúto drobnosť

Jednoduchý trik na najlesklejšiu čokoládovú polevu

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čokoláda je zárukou úspechu každého dezertu. Poradíme vám trik, ako urobiť čokoládové zákusky ešte lepšie.

Po dobrom obede príde vhod dobrý koláčik. S čokoládovým nikdy neurobíte krok vedľa. Či už je to torta, koláč na plech, bábovka alebo moderné brownies.

Čokoládový sen

Zdroj: Shutterstock

Čokoládový sen

Čokoládové dezerty majú zvláštnu, hlbokú chuť. Trochu horkú, sladkú a lahodnú. Dá sa na tom ešte niečo vylepšiť? Vyskúšajte trik, na ktorý prisahajú aj svetoví šéfkuchári.

Zdroj: Dušan Křístek

Čokoládové kocky

Keď pečiete čokoľvek s čokoládou a kakaom, pridajte do zmesi aj malú lyžičku instantnej kávy. Ak pečiete väčšiu dávku, tak aj dve. Nechceme však, aby bola v koláči príliš cítiť.

Zdroj: Dušan Křístek

Čokoládová torta s malinami

Trik je v tom, že káva pridá do koláča ešte viac horkosti. Tá sa rozloží do celého cesta a prehĺbi tak chuť čokolády. Vyvážia sa tak všetky chute, najmä tá sladká. Tento fígeľ môžete použiť aj vtedy, ak máte kakaa alebo čokolády málo.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímka

Vyberáme pre vás niečo PLUS