Reklama

Ako vypražiť nadýchané šišky tak, aby neboli presiaknuté olejom? Skúste túto fintu starých mám

Šišky

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Starý trik, na ktorý veľa gazdiniek zabudlo. Keď budete robiť šišky, určite ho vyskúšajte.

Šišky sú niekedy jedlo plné kompromisov. Buď sú mastné od vyprážania, alebo suché z pečenia v rúre.

Dajú sa však vypražiť tak, že budú nadýchané, mastné tak akurát a vôbec z nich nebude fŕkať olej ani masť!

Môžete začať so svojim obľúbeným receptom na šišky. Je pritom jedno, či chcete plnené pampúšiky, klasické šišky alebo americké donuty s dierou uprostred. Ku všetkým ingredienciám si pripravte aj poldecák dobrého rumu.

Zdroj: Shutterstock

Čím naplniť šišky, aby boli dokonalé?

Ten však netreba vypiť, ale pridať do cesta. Ideálne, keď ho pridáte spolu s ostatnými mokrými prísadami, teda s vajíčkami, či mliekom.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Cesto spracujte, nechajte vykysnúť a vytvarujte šišky. Tie potom klasicky smažte v horúcom oleji.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Nemusíte sa báť, že usmažíte „opité“ šišky. Alkohol z rumu sa pri smažení vyparí a ostane po ňom iba príjemná rumová vôňa.

Alkohol v šiškách však zabráni tomu, aby sa cesto príliš napilo olejom. Pre čo najlepšie výsledky dávajte pampúchy do naozaj rozpáleného oleja a hotové dávajte na papierový obrúsok.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky