Ako vypražiť nadýchané šišky tak, aby neboli presiaknuté olejom? Skúste túto fintu starých mám
21. 2. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:41)

Zdroj: Shutterstock
Starý trik, na ktorý veľa gazdiniek zabudlo. Keď budete robiť šišky, určite ho vyskúšajte.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Nový čas pre ženy
Zdroj: Nový čas pre ženy
Galéria k článku
Šišky sú niekedy jedlo plné kompromisov. Buď sú mastné od vyprážania, alebo suché z pečenia v rúre.

Zdroj: Shutterstock
Šišky
Dajú sa však vypražiť tak, že budú nadýchané, mastné tak akurát a vôbec z nich nebude fŕkať olej ani masť!
Zdroj: Shutterstock
Šišky
Môžete začať so svojim obľúbeným receptom na šišky. Je pritom jedno, či chcete plnené pampúšiky, klasické šišky alebo americké donuty s dierou uprostred. Ku všetkým ingredienciám si pripravte aj poldecák dobrého rumu.
Zdroj: Shutterstock
Čím naplniť šišky, aby boli dokonalé?
Zdroj: Shutterstock
Šišky
Ten však netreba vypiť, ale pridať do cesta. Ideálne, keď ho pridáte spolu s ostatnými mokrými prísadami, teda s vajíčkami, či mliekom.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Nadýchané šišky
Cesto spracujte, nechajte vykysnúť a vytvarujte šišky. Tie potom klasicky smažte v horúcom oleji.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Nadýchané šišky
Nemusíte sa báť, že usmažíte „opité“ šišky. Alkohol z rumu sa pri smažení vyparí a ostane po ňom iba príjemná rumová vôňa.
Zdroj: Shutterstock
Šišky
Alkohol v šiškách však zabráni tomu, aby sa cesto príliš napilo olejom. Pre čo najlepšie výsledky dávajte pampúchy do naozaj rozpáleného oleja a hotové dávajte na papierový obrúsok.
Zdroj: Shutterstock
Šišky
Zdroj: Nový čas pre ženy
Nadýchané šišky