Broskyňový tart s tvarohom

10 kúskov

250 g hladkej múky ● 100 g práškového cukru ● štipka soli ● 100 g masla ● 1 vajce

Na plnku: 250 g tvarohu ● 150 g gréckeho jogurtu ● kôra z citróna ● 100 g smotany na šľahanie ● 50 g vanilínového cukru ● 6 plátkov želatíny ● 30 ml citrónovej šťavy

Na ozdobu: 4 broskyne alebo nektárinky

Múku nasypeme do veľkej misy. Do stredu spravíme jamku, do ktorej pridáme maslo, práškový cukor a soľ. Prstami vypracujeme mrveničku a pridáme vajce. Miesime, kým nezískame hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinu do chladničky. Potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť o trocha väčšiu, ako je pripravená tartová forma, a prenesieme do formy. Na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme strukovinou. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C, potom vyberieme, odstránime papier a strukovinu a dopekáme ešte 5 až 10 minút, kým cesto jemne nezhnedne. Necháme úplne vychladnúť. Na plnku vyšľaháme v mise tvaroh, jogurt a trocha čerstvej citrónovej kôry. V druhej mise vyšľaháme šľahačku s vanilínovým cukrom a trochou soli dotuha. Želatínu dáme do studenej vody napučať. V hrnci rozhorúčime citrónovú šťavu. Želatínu vyžmýkame, zamiešame do citrónovej šťavy a necháme rozpustiť. Zmes vmiešame do tvarohu a vymiešame dohladka. Opatrne zapracujeme šľahačku. Plnku nanesieme na upečený korpus a dáme do chladničky najmenej na 2 hodiny. Broskyne nakrájame na mesiačiky a poukladáme na stuhnutú plnku. Môžeme potrieť zohriatym marhuľovým lekvárom.

Čas prípravy: 30 minút
Čas odležania: 1 hodina
Čas pečenia: 30 minút

Náš tip
Ovocie dlhšie vydrží čerstvé, keď ho potriete vrstvičkou želatíny.