Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepšie babské rady, ako zachrániť presolenú polievku: Tieto 4 tipy zaručene pomôžu

Zdravé jedlá navaríte za necelú hodinku.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Aj skúsenej kuchárke sa občas pritrafí, že niečo presolí. Ak sa vám také niečo stane s polievkou, ponúkame vám 4 super triky, ako ju ešte zachrániť.

1. Najjednoduchšie je zachraňovať číru polievku. Do presolenej vriacej polievky dajte 2 vaječné bielky. Polievku odstavte a približne o 10 minút bielky vyberte. Prebytočnú soľ by mali stiahnuť.

2. Pomôže tiež, ako do presolenej polievky vložíte na lyžičke kocku cukru. Keď sa cukor začne na lyžičke rozpúšťať, okamžite ju vyberte. Cukor pohltí nadbytok soli. Tento proces môžete podľa potreby opakovať, až bude mať polievka požadovanú chuť.

Pozor na sladidlá, ktoré môžu ohroziť zdravie.

Zdroj: Shutterstock

Pozor na sladidlá, ktoré môžu ohroziť zdravie.

3. Osvedčenou záchranou na presolené polievku sú zemiaky. Stačí nakrájať jeden alebo dva surové olúpané zemiaky, vložiť ich do polievky a povariť asi 15 minút, aby vytiahli tú soľ.

4. Hustú krémovú polievku zneutralizujete s trochou mlieka alebo smotany.

Zdroj: Shutterstock

ilustračná fotografia

Vyberáme pre vás niečo PLUS