Najlepšie babské rady, ako zachrániť presolenú polievku: Tieto 4 tipy zaručene pomôžu
9. 4. 2015, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: shutterstock
Aj skúsenej kuchárke sa občas pritrafí, že niečo presolí. Ak sa vám také niečo stane s polievkou, ponúkame vám 4 super triky, ako ju ešte zachrániť.
1. Najjednoduchšie je zachraňovať číru polievku. Do presolenej vriacej polievky dajte 2 vaječné bielky. Polievku odstavte a približne o 10 minút bielky vyberte. Prebytočnú soľ by mali stiahnuť.
2. Pomôže tiež, ako do presolenej polievky vložíte na lyžičke kocku cukru. Keď sa cukor začne na lyžičke rozpúšťať, okamžite ju vyberte. Cukor pohltí nadbytok soli. Tento proces môžete podľa potreby opakovať, až bude mať polievka požadovanú chuť.

Zdroj: Shutterstock
Pozor na sladidlá, ktoré môžu ohroziť zdravie.
3. Osvedčenou záchranou na presolené polievku sú zemiaky. Stačí nakrájať jeden alebo dva surové olúpané zemiaky, vložiť ich do polievky a povariť asi 15 minút, aby vytiahli tú soľ.
Zdroj: shutterstock.com
zemiaky
4. Hustú krémovú polievku zneutralizujete s trochou mlieka alebo smotany.
Zdroj: Shutterstock
ilustračná fotografia