Potrebujete zahustiť polievku či omáčku? Takto to ide aj bez múky, vyskúšajte naše overené triky
28. 2. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:33)

Zdroj: Shutterstock
Múka dodáva jedlu štruktúru, no čo si počať vtedy, ak múku nesmiete použiť? Poradíme pár trikov.
Pekne hustá omáčka je hviezdou každého sviatočného, aj nesviatočného stola. Dobrá hustá krémová polievka zase zasýti a zahreje. Ak obľubujete svoje jedlá pekne husté, nemusíte automaticky siahať po múke.

Zdroj: Dušan Křístek
Krémová zemiaková polievka
- Zemiak: Uvarte v jedle celý zemiak alebo aj viac zemiakov. Uvarený ho roztlačte. Takto zahustíte nielen omáčky a polievky, ale napríklad aj guláš.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Polievka z červenej šošovice
- Zelenina: Tento trik sa dá použiť aj na zeleninovú polievku, ktorá sa vám zunovala. Vývar jednoducho rozmixujte s uvarenou zeleninou. Pár kúskov zeleniny si môžete nechať na ozdobu. Ak prilejete trochu smotany, vznikne vám luxusná krémová polievka. Touto metódou sa dajú zahustiť prakticky všetky polievky a omáčky.
Zdroj: Shutterstock
Tekvicová polievka