Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Potrebujete zahustiť polievku či omáčku? Takto to ide aj bez múky, vyskúšajte naše overené triky

S týmito trikmi ušetríte veľa peňazí.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Múka dodáva jedlu štruktúru, no čo si počať vtedy, ak múku nesmiete použiť? Poradíme pár trikov.

Pekne hustá omáčka je hviezdou každého sviatočného, aj nesviatočného stola. Dobrá hustá krémová polievka zase zasýti a zahreje. Ak obľubujete svoje jedlá pekne husté, nemusíte automaticky siahať po múke.

Krémová zemiaková polievka

Zdroj: Dušan Křístek

Krémová zemiaková polievka

- Zemiak: Uvarte v jedle celý zemiak alebo aj viac zemiakov. Uvarený ho roztlačte. Takto zahustíte nielen omáčky a polievky, ale napríklad aj guláš.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Polievka z červenej šošovice

- Zelenina: Tento trik sa dá použiť aj na zeleninovú polievku, ktorá sa vám zunovala. Vývar jednoducho rozmixujte s uvarenou zeleninou. Pár kúskov zeleniny si môžete nechať na ozdobu. Ak prilejete trochu smotany, vznikne vám luxusná krémová polievka. Touto metódou sa dajú zahustiť prakticky všetky polievky a omáčky.

Zdroj: Shutterstock

Tekvicová polievka

Vyberáme pre vás niečo PLUS