Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zostalo vám pri pečení zvyšné cesto? Urobte s ním TOTO, ten trik si nebudete vedieť vynachváliť

Pripravte si kysnuté cesto.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Kládli ste si niekedy otázku, či môžete zamraziť aj hotové kysnuté cesto? Konečne budete poznať odpoveď.

Môžem zamraziť kysnuté cesto? A viete, že áno? Pokiaľ dodržíte zopár pravidiel, nie je dôvod, prečo by ste nemohli prebytočné cesto odložiť do mrazničky, ako sa hovorí, na horšie časy.

Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.

Zdroj: Shutterstock

Skvelé cesto vymiesite aj vo vrecúšku.

Ako prvé je dôležité, aby cesto pred vložením do mrazničky nestihlo vykysnúť. Preto hneď ako cesto vypracujete, sformujte ho do pravidelného plochého tvaru, poprášte múkou, vzduchotesne zabaľte do igelitového vrecúška a vložte do mrazničky.

Zdroj: Shutterstock‎

Takto budete mať všetko poruke!

Keď príde jeho čas, prekvapí vás prázdna chladnička, alebo dostanete neskutočnú chuť na pečené buchty, vyberte ho z mrazničky a zabalené dajte na noc do chladničky. Cesto sa roztopí a vy s ním môžete pracovať, akoby ste si ho práve vymiesili. Nezabudnite ho dať najprv vykysnúť, teda ho prekryte utierkou a nechajte na teplom mieste zdvojnásobiť svoj objem. Potom pokračujte, ako si recept vyžaduje.

Zdroj: Shutterstock

Čo so zvyšným cestom? Vyskúšajte jeden z 5 šikovných tipov.

Vyberáme pre vás niečo PLUS