Ako zbaviť rybu nepríjemného zápachu? Použite malý trik, bude krásne krehká a úžasne aromatická
27. 2. 2021, 11:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 19:21)

Zdroj: shutterstock
Opäť tu pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.
SOS z kuchyne
Ako zbaviť ryby ich rybacej pachuti?
Janka z Trebišova
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne
Redaktorka Petra Mitringová radí
Nedarí sa vám pri úprave rýb prebiť ich rybaciu arómu? Robte to ako profesionáli. Vložte do tuku (olivový olej alebo maslo) vetvičku rozmarínu a ohrievajte, až kým sa nerozvinie jeho aróma. Vetvičku vyberte, pridajte pripravenú filetu a opekajte z oboch strán 2 až 3 minúty. Rybka bude krásne krehká a úžasne aromatická.
So šľahaním opatrne!
Mascarpone nešľahajte, a keď to už musí byť, tak len veľmi krátko. Cieľom je zapracovať do masy trocha vzduchu, textúra sa tým nezmení. Ak by ste to prehnali, mohlo by sa vám zmeniť na maslo, podobne ako pri šľahačke.
Zdroj: shutterstock
So šľahačom opatrne!
Vedeli ste, že...
... pri príprave pečených zemiakov by sa zemiaky nemali ukladať na pekáč alebo panvicu so studeným tukom? Vpili by ho do seba! Vždy tuk najprv rozhorúčte a až potom pridajte zemiaky. Týmto spôsobovom budu zvonka krásne chrumkavé.
Zdroj: shutterstock
Vedeli ste, že...
Čokoládový trik
Pri pečení čokoládového koláča môžete použiť na vysypanie vymastenej formy aj čisté kakao. Čokoládová chuť bude výraznejšia.
Zdroj: shutterstock
Čokoládový trik