Reklama

Miljuete ryby, ale neznášate zápach pri ich vyprážaní? Super trik, s ktorým sa ho hravo zbavíte

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Nepríjemný zápach dokáže pokaziť pôžitok aj z toho najlepšieho jedla.

Arašidové maslo proti zápachu

Nepríjemnému zápachu pri smažení ryby predí­deme pridaním za lyžice arašidového masla do panvice. Maslo vsiakne pach a vás už nič nebude rušiť pri dobrom obede.

Postačí aj obyčajný ocot

So zápachom pri vyprážaní si poradí napríklad obyčajná miska s bielym octom postavená vedľa sporáka. Tá zápach poľahky pohltí.

Prevarte ocot s vodou – v malom hrnci stačí priviesť do varu hrnček vody a 1 PL octu a nechať túto zmes niekoľko minút prebublávať. Na zjemnenie vône octu sa do nej zvykne pridať aj niekoľko bobkových lístkov, rozmarín, vanilkový extrakt, polovice citróna alebo citrónová kôra, či niekoľko paličiek škorice. Zmes stiahne intenzitu mastného zápachu a nahradí ju inou, príjemnejšou.