Ohrievaniu knedlí a parených buchiet v mikrovlnnej rúre sa väčšina z nás vyhýba. Mikrovlnka má totiž „superschopnosť“ priviesť knedľu do kamenného stavu. S tým sa však nemusíme zmieriť. A dokonca, netreba vyberať parák a špiniť tak zbytočne ďalší riad!

Knedle so slaninkou
Knedle so slaninkou
Zdroj: Dušan Křístek

Čo môže byť lepšie, ako gulášik, či segedín s nadýchanou knedľou? Teraz ju máte na dosah ruky. Stačí vám k tomu mikroténové vrecko, knedľa, mikrovlnka a trocha vody. Knedľu nakrájajte podľa počtu porcií, ktoré chcete podávať. Dajte krajčeky do vrecka. Namočte si ruku vo vode a pofŕkajte knedle a vnútornú stranu vrecka vodou. Ak máte rozprašovač, môžete použiť aj ten. Daje však pozor, aby ste nepoužili priveľa vody. Stačí iba pár kvapiek.

Ilustračná snímka
Ilustračná snímka
Zdroj: Shutterstock

Vrecko nezaväzujte ani inak nezatvárajte, len preložte otvorený koniec pod knedle tak, aby sa steny vrecka nedotýkali stien mikrovlnky. Rúru zapnite na plný výkon na jednu minútu. Po minúte budú knedle horúce a nadýchané. Čo je však dôležité, nestvrdnú a budú jemné po celý čas, kým ich niekto nezje.