Aljašská treska
23. 2. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:09)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút; Čas varenia: 15 minút
NA 4 PORCIE POTREBUJEME:
800 g filé z aljašskej tresky, 2 až 3 PL citrónovej šťavy, 750 g malých nových zemiakov, 200 ml oleja, 750 g špenátových listov, 300 g šampiňónov, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 4 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, 2 vajcia, 1 citrón, mleté čierne korenie, soľ.
POSTUP:
1. Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a necháme postáť. Medzitým uvaríme v šupke zemiaky, opláchneme ich studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na polovičky. Na oleji ich opražíme tesne pred podávaním.
2. Špenátové listy potrháme na kúsky, šampiňóny pokrájame. Cesnak pretlačíme a opečieme na oleji, pridáme huby, neskôr aj špenátové listy, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme smotanu, necháme zovrieť a odstavíme.
3. Rybie filé obalíme v cestíčku z múky a vajec a vypražíme. Každú porciu podávame so zemiakmi a špenátom.