Arabský chlieb s kuracím mäsom
1. 8. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:57)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 45 minút
NA 4 PORCIE POTREBUJEME:
500 g rezňov z kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 2 mrkvy (150 g), 1 šalátová uhorka, 1 avokádo, 4 kusy arabského chleba, 1 črievko topeného syra, 8 PL smotanového dresingu, olivový olej na opekanie
POSTUP:
1. Rezne umyjeme, osušíme, z obidvoch strán osolíme a okoreníme. Opečieme na olivovom oleji dozlatista a odložíme. Mrkvu očistíme, nahrubo nastrúhame a umytú uhorku nakrájame na mesiačiky. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, nakrájame na tenké plátky a kuracie mäso na väčšie kúsky.
2. Každý kus arabského chleba natrieme z jednej strany syrom. Kúsky mäsa poukladáme do prostriedku tak, aby v spodnej časti ostal kúsok voľného miesta. Pokvapkáme smotanovým dresingom.
3. Všetku zeleninu do arabského chleba rovnomerne porozdeľujeme. Placky napevno zrolujeme do tvaru kornútika, spodnú časť placky pritlačíme, boky spojíme špáradlami. Môžeme ešte pokvapkať zvyškom dresingu.