Arabský chlieb s mletým mäsom
9. 2. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:10)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút; čas varenia: 20 minút
Potrebujeme: 1 balenie arabského chleba, 400 g mletého mäsa (zmes bravčoviny a hovädziny), 1 zelená paprika, 1 menšia čínska kapusta, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, mleté čili korenie alebo tabasco podľa chuti, 150 ml kečupu, majonéza, soľ, olej.
Postup:
1. Na rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a za stáleho miešania ho udusíme. Mäso ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, čili korením alebo tabascom. K zmesi pridáme kečup a krátko prehrejeme.
2. Papriku očistíme a spolu s čínskou kapustou pokrájame na rezance. Arabský chlieb zohrejeme v mikrovlnnej rúre alebo na suchej panvici. Preložíme ho napoly, naplníme mäsovou zmesou a surovou zeleninou. Podľa chuti môžeme poliať majonézou.