Babkin rýchly koláč
15. 11. 2009, 1:00

Zdroj: NČPŽ
Čas prípravy: 40 minút. Čas pečenia: 15 až 20 minút.
Potrebujeme: 400 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 7 PL oleja, 200 ml mlieka, 1 pohár zaváraného ovocia
Posýpka: 100 g hrubej múky, 100 g masla, 100 g práškového cukru, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Postup:
1Múku s práškom do pečiva a cukrom preosejeme do väčšej misy. Pridáme rozšľahané vajcia, vanilínový cukor, olej a mlieko. Všetko dobre premiešame.
2 Ovocie scedíme a necháme na sitku odkvapkať. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, povrch zarovnáme a poukladáme naň ovocie nakrájané na kúsky.
3 Do misky dáme zmäknuté maslo, múku, cukor a prstami rozdrobíme na posýpku. Rozdelíme ju na povrch koláča a upečieme pri teplote 180 °C.